Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ρωσία - Συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Ολλανδίας στην Αστάνα προγραμματίζει ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ

 Σειρά διμερών συναντήσεων αναμένεται να έχει ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ κατά τη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Αστανά του Καζαχστάν (1-2 Δεκεμβρίου), μεταξύ των οποίων και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με τον βοηθό του Ρώσου προέδρου επί διεθνών θεμάτων Σεργκέι Πριχότκο.

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την παραμονή μας στην Αστανά, ώστε να πραγματοποιήσουμε σειρά σημαντικών συναντήσεων, τόσο με τον πρόεδρο του Καζαχστάν, όσο και με άλλους ηγέτες» είπε ο κ. Πριχότκο στους διαπιστευμένους στο Κρεμλίνο δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζεται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και πιθανώς με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

 Κεντρικά θέματα συζήτησης κατά τη ρωσική πλευρά θα είναι στη Διάσκεψη Κορυφής τα ζητήματα ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τα προβλήματα της συνθήκης για τους συμβατικούς εξοπλισμούς στην Ευρώπη, καθώς και οι σκοποί και η προοπτική του ίδιου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο κ. Πριχότκο χαιρέτισε το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού σε χώρα εκτός της γεωγραφικής Ευρώπης και η Μόσχα μετά "τη στασιμότητα στην εσωτερική του ανάπτυξη και τη μείωση του ρόλου του στις διεθνείς υποθέσεις" θα ήθελε να δει την "πλήρη άνθηση του δυναμικού του ως του πλέον αντιπροσωπευτικού Οργανισμού στον ευρωατλαντικό και ευρασιατικό χώρο".

Θανάσης Αυγερινός                       Πηγή: www.Ellada - russia.gr