Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τον εκρηκτικό μηχανισμό στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

«Το πακέτο-βόμβα, που απεστάλη σήμερα στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, ανεφλέγη και δεν εξερράγη, πριν ειδοποιηθεί η ελληνική αστυνομία», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει σχετικά το ρωσικό ΥΠΕΞ το ύποπτο «δέμα - μικρό πακέτο» παραδόθηκε μετά το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ρωσίας, όπου «σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία ελέγχου της εισερχόμενης αλληλογραφίας το δέμα αυτό ελέγχθηκε με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης». Κατά τη διαδικασία του ελέγχου «εκδηλώθηκε ανάφλεξη» και όταν η φωτιά σβήστηκε εντοπίστηκαν στοιχεία εκρηκτικού μηχανισμού.

Κατά την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ «ειδοποιήθηκε η ελληνική αστυνομία, η οποία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό αυτό», ενώ «πιο αναλυτικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν μετά το πόρισμα των ειδικών πυροτεχνουργών».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει επίσης ότι ταυτοχρόνως με το περιστατικό στη ρωσική πρεσβεία εκδηλώθηκαν και ορισμένες ακόμη απόπειρες παρόμοιων τρομοκρατικών ενεργειών, όμως «ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρξαν θύματα και καταστροφές».

Νωρίτερα τα ρωσικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει από την Αθήνα δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ρωσικής πρεσβείας Αντόν Ζάνιν ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία εργάζεται κανονικά, καθώς και ότι η ελεγχόμενη έκρηξη και η καταστροφή του εκρηκτικού μηχανισμού έγινε από ειδική μονάδα της ελληνικής αστυνομίας δίπλα στο κτίριο της πρεσβείας.

                                                                                           πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ