Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γεύμα εργασίας Ελληνικής Προεδρίας ΟΣΕΠ

Νέα Υόρκη 21.09.2010
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γεύμα εργασίας της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, στο ξενοδοχείο Intercontinental New York Barclay χθές στις 13:00 στη Νέα Υόρκη.

Κατά την έναρξη του γεύματος απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος υπογράμμισε το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης των χωρών - μελών του ΟΣΕΠ από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου, του Αζερμπαϊτζάν κ. Μαμαντιάροφ, της Σερβίας κ. Γιέρεμιτς, της Βουλγαρίας κ. Μλαντένοφ και της Αλβανίας κ. Χατζινάστο, γεγονός που, όπως τόνισε ο κ. Δρούτσας, καταδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας των χωρών της περιοχής. Ακόμα, επανέλαβε τη δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης στα θέματα Πράσινης Ανάπτυξης, δέσμευση η οποία κατέστη και το βασικό μήνυμα της Ελληνικής Προεδρίας.

Στη δέσμευση αυτή και στο βασικό μήνυμα της Ελληνικής Προεδρίας «Η Μαύρη Θάλασσα γίνεται Πράσινη» (“Black Sea Turns Green)” αναφέρθηκε στο λόγο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων κ. Σπύρος Κουβέλης. Μίλησε για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ενώ επίσης ανακοίνωσε την επικείμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΟΣΕΠ στο Forum της Θεσσαλονίκης στις 26 Νοεμβρίου. Μάλιστα ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε τη σημασία δέσμευσης για την υιοθέτηση κοινής δήλωσης σχετικά με την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η οποία θα ανακοινωθεί στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Κανκούν του Μεξικού τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Τέλος, ενδεικτική του ιδιαίτερα φιλικού κλίματος που επικράτησε κατά το γεύμα εργασίας ήταν η θετική ανταπόκριση που βρήκε το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης από τους εκπροσώπους όλων των χωρών, ένα θέμα που πρόκειται να υιοθετηθεί και από τις ερχόμενες προεδρίες.