Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αθήνα-Δήλωση ΥΦΥΠΕΞ, Δ.Δόλλη για τη διαδήλωση ομογενών της Μαριούπολης που ζητούν ανάκληση της Γενικής Προξένου.

29 Σεπτεμβρίου 2010 (11:04 UTC+2)

«Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή διότι είναι πολύ ευαίσθητο. Δεν είναι νέο, το γνωρίζουμε, το παρακολουθούμε και το διερευνούμε σε βάθος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης, αναφερόμενος στη χθεσινή διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη Μαριούπολη της Ουκρανίας η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας -μια από τις μαζικότερες ομογενειακές οργανώσεις στην πρώην ΕΣΣΔ- και πολυάριθμοι εκπρόσωποι από τις τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας, ζητώντας την ανάκληση της Γενικής Προξένου της Ελλάδας κας Σοφίας Μαλλή.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν περιστατικά παραβίασης στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς και ένα κλίμα καχυποψίας και δημιουργίας «πολιτών β΄ κατηγορίας», που βαραίνει, κατά τις μαρτυρίες, τη λειτουργία του Προξενείου, ζητώντας παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας.

Από την πλευρά της η κ.Μαλλή, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες εναντίον της και σημείωσε ότι εργάζεται εντός των πλαισίων και των δεσμεύσεων της Συνθήκης Σένγκεν και σύμφωνα με τις οδηγίες των προϊσταμένων της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ