Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Άγκυρα Δ. Δρούτσας και Α. Νταβούτογλου για το μπάσκετ


Στην Άγκυρα, μετέβη την Τρίτη, μετά από πρόσκληση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μιλώντας στη ΝΕΤ ο Δημήτρης Δρούτσας τόνισε ότι το ταξίδι του δεν αποτελεί «επικοινωνιακή κίνηση» και ότι υπάρχει μια «ανοιχτή σχέση» με τον Τούρκο ομόλογό του. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αχμέτ Νταβούτογλου: «Δεν κάνει μονομερείς κινήσεις η Τουρκία»

O Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤΝV και απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες για την αλλαγή του τουρκικού αμυντικού δόγματος, που δεν θα θεωρεί πλέον αιτία πολέμου την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια δήλωσε ότι «θα αλλάξει η στάση της Τουρκίας και της Ελλάδας, της μιας απέναντι στην άλλη, με αμοιβαία βήματα». «Δεν κάνει μονομερείς κινήσεις η Τουρκία», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός επιβεβαίωσε, έτσι, έμμεσα τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό τύπο για επερχόμενη αλλαγή στο επίσημο αμυντικό δόγμα και την απάλειψη του χαρακτηρισμού ως «αιτίας πολέμου» της ενδεχόμενης επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.
Το νέο αμυντικό δόγμα που πρόκειται να συζητηθεί στον ερχόμενο Οκτώβριο, θα αποτυπώνει «τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας», σχολίασε ο Τούρκος υπουργός.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην οικία του κ. Νταβούτογλου, αλλά δεν έγιναν δηλώσεις. Ο κ. Δρούτσας χάρισε στον κ. Νταβούτογλου μία φανέλα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με τις υπογραφές των παιχτών.

Δηλώσεις στο ημίχρονο
Στο ημίχρονο οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις, λέγοντας ο κ. Δρούτσας ότι η πρόσκληση πρόσκληση του Τούρκου υπουργού για να παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα, «είναι μία ακόμη απόδειξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και του τι μπορούν να επιτύχουν εργαζόμενοι από κοινού. Είναι ένα πολύ ενθουσιώδες παιχνίδι. Η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να είναι περήφανες για το επίπεδο των ομάδων τους. Εύχομαι στις δύο ομάδες το καλύτερο δυνατό και να παίξουν και πάλι μεταξύ τους στην τελική φάση του πρωταθλήματος».

Από την πλευρά του ο κ. Νταβούτογλου είπε σχετικά με τον αγώνα ότι «επικρατεί μια φιλική και ενθουσιώδης ατμόσφαιρα που αποδεικνύει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Εύχομαι να ξανασυναντηθούν οι δύο εθνικές ομάδες στην τελική φάση και αυτό να είναι επιτυχία της φιλίας μεταξύ των χωρών μας».
Στο αθλητικό επίπεδο, η εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με σκορ 76 - 65 από την τουρκική ομάδα.

Αναδημοσίευση από ΝΕΤ.gr
Πηγή ΑΠΕ