Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ. Αποβολή φοιτητών και παύση καθηγητών Πανεπιστημίων για συμμετοχή σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

 ΜΙΝΣΚ, 27 Οκτωβρίου. / TASS /. Οι μαθητές που συμμετέχουν σε μη συντονισμένες διαμαρτυρίες πρέπει να αποβληθούν από τα πανεπιστήμια. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνάντησης για την προετοιμασία της έκτης Λαϊκής Συνέλευσης της Λευκορωσίας.

Photo: TASS
"Φοιτητές. Ήρθατε να σπουδάσετε - να μελετήσετε. Όποιος θέλει, αφήστε τον να μελετήσει. Όποιος βγήκε κατά παράβαση του νόμου για μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες - χάνει το δικαίωμα να είναι φοιτητής. Παρακαλώ στείλτε τους, όπως είπα, - κάποιον στο στρατό και κάποιον στο δρόμο. Ας περπατάν  στο δρόμο. Αλλά πρέπει να αποβληθούν από το πανεπιστήμιο ", είπε ο Λουκασένκο. Βίντεο της ομιλίας του, στους συμμετέχοντες στη συνάντηση δημοσιεύτηκε στο Telegram κανάλι PUL Pervy που πρόσκειται στην υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Λευκορωσίας.

Πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει για τους καθηγητές που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. "Τό ίδιο για τους καθηγητές. Υπάρχουν πολύ λίγοι από αυτούς, αλλά συμπεριφέρονται αηδιαστικά στα πανεπιστήμια", είπε.

Ο Λουκασένκο έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι πολλοί νέοι και φοιτητές συμμετέχουν στις μη συντονισμένες διαμαρτυρίες που διεξάγονται στη Λευκορωσία από τις 9 Αυγούστου, όταν διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές. Στις 20 Οκτωβρίου, αντικατέστησε τους πρυτάνεις τριών πανεπιστημίων, τα οποία έγιναν κέντρα διαμαρτυρίας των φοιτητών. Τότε ο αρχηγός του κράτους τους καταλόγισε ως ελάττωμα, τη συμμετοχή των φοιτητών σε ενέργειες διαμαρτυρίας.

BSGREEKS από TASS