Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ομιλία Ιβάν Σαββίδη στη γιορτή του ΠΑΟΚ

Εκτός από τις ευχές για το 2014, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ενώ παράλληλα επανέλαβε το δέσιμό του με τον Δικέφαλο και την πίστη του ότι «ακόμη και οι πιο δύσκολες στιγμές είναι μια δοκιμασία για να δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε, να βρούμε τα θετικά στοιχεία και πάνω σ’ αυτά να χτίσουμε το μέλλον μας. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς τέσσερα γράμματα, αλλά κάτι περισσότερο. Είναι μια οικογένεια και για αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Για αυτό επίσης σας ευχαριστώ που με ανέχεστε. Σας αγαπάω όλους και δε νομίζω ότι υπάρχει τίποτα κακό στο να ζητάω να γίνουμε όλοι καλύτεροι».
Ο κ. Σαββίδης μίλησε περίπου για μία ώρα και καταλήγοντας αστειεύτηκε ρωτώντας τους περίπου 250 προσκεκλημμένους της γιορτής του ΠΑΟΚ «φαντάζεστε να είχε μεγαλομέτοχο ο ΠΑΟΚ τον Φιντέλ Κάστρο; Εκείνος μπορεί να μιλάει για δέκα ώρες χωρίς ανάσα».
Επιπλέον επανέλαβε τους στόχους της ποδοσφαιρικής ομάδας για το δεύτερο μισό της περιόδου σημειώνοντας: «Λένε εδώ στη Θεσσαλονίκη, ότι δεν μπορείς να ανέβεις στον Λευκό Πύργο, χωρίς να έχεις κερδίσει κάποιο τρόπαιο και εγώ θέλω να ανέβω εκεί. Αλλά πιστέψτε με, αν το καταφέρουμε, τότε εκεί δεν πρόκειται να πω ούτε μία λέξη. Δεν θα μιλήσω ούτε λεπτό».
Ο κ. Σαββίδης στην ομιλία του για το αγωνιστικό κομμάτι υπογράμμισε ότι «στο 2013 ζήσαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα ξεκάθαρη η επιτυχία, υπάρχουν αρκετοί παράμετροι ,δεν ξεκινούν όλες οι ομάδες απ’ το ίδιο σημείο. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση. Φιλοσοφώντας την κατάσταση λέω ότι εμείς χάσαμε τρεις βαθμούς. Τους υπόλοιπους επτά τους χαρίσαμε. Στην Ευρώπη τουλάχιστον πετύχαμε τον στόχο της πρόκρισης, αν και εκεί δυσκολέψαμε τον εαυτό μας στο τέλος».
Βάζοντας όπως συνηθίζει τον πήχη ψηλά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημείωσε ότι “η ομάδα έχει δύσκολους οπαδούς και πρέπει να τους φέρουμε στο γήπεδο, αυτό ζητάω απ’ τον προπονητή τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα, αλλά και από τους παίκτες. Το καλό και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο είναι εγγύηση ότι ο κόσμος θα επιστρέψει”.
Οσον αφορά στα αγωνιστικά κριτήρια ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι “όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο αλλά στόχος παραμένει το πρωτάθλημα. Θέλω να βλέπω την ομάδα να παλεύει μέχρι τέλους και ας χάσει. Επίσης πρέπει να προχωρήσουμε όσο μπορούμε στην Ευρώπη και να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδας”.
Για τον ρόλο του ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπογράμμισε: “Εχουμε δει και βιώσει όλα τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Θεός δίνει έναν ρόλο στον καθένα και πιστεύω ότι ρόλος του ΠΑΟΚ είναι να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς το καλύτερο. Εμείς πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό το σύστημα που δούλευε και πλέον ψυχοραγεί αλλά εξακολουθεί να δρα, χρειάζεται ένα δυνατό χτύπημα για να καταρρεύσει. Και πρέπει να το κάνουμε”.
Παράλληλα ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στα έργα που φιλοδοξούν να αλλάξουν ριζικά τον ΠΑΟΚ. “Θα ξέρετε ότι ταξιδεύουμε συχνά στην Ευρώπη και επισκεπτόμαστε συλλόγους για να πάρουμε ιδέες. Είδαμε τις εγκαταστάσεις της Τσέλσι και της Τότεναμ και είδαμε στεναχωρέθηκα όταν έμαθα ότι υπάρχουν 30.000 άνθρωποι στις λίστες αναμονής για αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Αυτό με στεναχωρεί, γιατί τα υπόλοιπα θα τα κάνουμε καλύτερα απ’ αυτούς!”
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα εμπόδια που έχουν μπει απ’ τον δημόσιο τομέα: “Ελπίζω τον Ιανουάριο να έχει τελειώσει το θέμα της γης, είτε με αγορά, είτε με ενοικίαση, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε απ’ τον Φεβρουάριο να προχωρήσουν τα σχέδια και να αρχίσουν τα έργα. Ολα πρέπει να γίνουν παράλληλα. Και η ομάδα να διεκδικεί τους στόχους της, αλλά και ο σύλλογος να ενισχύεται σε επίπεδα υποδομών. Εχουμε εκπληκτικές ακαδημίες και θέλουμε η Βόρεια Ελλάδα που παράγει καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές να γίνει δική μας”.
Για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ, ο κ. Σαββίδης τόνισε πως στόχος της ομάδας θα πρέπει να είναι να παίξει με την Τότεναμ και όχι την Μπενφίκα, προκειμένου να μην υπάρχουν συγκρίσεις και εξέφρασε την πίστη του στη συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ.
Τέλος, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τόνισε πως ο στόχος το 2014 είναι ο σύλλογος να γίνεται συνολικά ολοένα και καλύτερος, διότι είναι μια οικογένεια και “αν εσείς δεν είστε καλοί, δεν είμαι και εγώ καλός. Σε αυτή την πορεία μας μπορεί να έρθουν και πιο δύσκολες στιγμές, πιο βαριές ήττες, αλλά πρέπει να έχουμε την τιμή μας και να γινόμαστε σοφότεροι. Το θέμα δεν είναι αν θα γνωρίσουμε ήττες, αλλά να μην χάσουμε χρόνο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί”.

Source: http://www.paokfc.gr/