Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συνάντηση Γεν. Προξένου της Ελλάδος στη Μαριούπολη με τον Κυβερνήτη του Ντονιέτσκ κ. Αντρέι Σισάτσκι

Μαριούπολη, 1 Απριλίου 2012

Σε άτυπο γεύμα εργασίας, σήμερα σε περιοχή έξω από το Ντόνιετσκ, παρεκάθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μαριούπολη κ. Δημήτριος Παπανδρέου με τον Κυβερνήτη του Ντονιέτσκ κ. Αντρέι Σισάτσκιι και τον Βουλευτή του Ουκρανικού Κοινοβουλίου κ. Στανισλάβ Μέλνικ.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το άριστο επίπεδο σχέσεων, αλλά και την επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων.
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την Περιφέρεια του Ντονιέτσκ να θέσει υπό την αιγίδα της, την έκθεση Ελληνικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στη Μαριούπολη από 18 έως 25 Μαίου και να προχωρήσει σε υπογραφή μόνιμου Πρωτοκώλλου Συνεργασίας με αντίστοιχη Περιφέρεια της Ελλάδος.
Από την πλευρά του ο κ. Σισάτσκιι δέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση να υποστηρίξει επίσημα την Έκθεση Ελληνικών Προϊόντων, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της Περιφέρειας του Ντονιέτσκ για ανάπτυξη μόνιμης επωφελούς συνεργασίας με Ελληνική Περιφέρεια.
Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια του Ντονιέτσκ κατοικείται από 5 περίπου εκατ. κατοίκους, παράγει το 22% της βιομηχανικής παραγωγής της Ουκρανίας αλλά και το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

Θράσος Ευτυχίδης