Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μήνυμα ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ προς τον Ελληνισμό της Διασποράς.



Αγαπητοί φίλοι!
Συμπατριώτες, αδέλφια και αδελφές, φιλέλληνες!

   Χρόνια Πολλά για την πιο σημαντική Εθνική μας εορτή - τον εορτασμό της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
   Αυτή η γιορτή γεννά φωτεινά πατριωτικά αισθήματα στην ψυχή κάθε Έλληνα. Η ελπίδα του ελληνικού λαού για ελευθερία από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά, έγινε πραγματικότητα με τον εθνικο - απελευθερωτικό αγώνα του 1821.
  Ο Γέρων Παίσιος έγραψε: "Μόνο ένας λαός που έχει στερηθεί την ανεξαρτησία του, μπορεί να κατανοήσει την αξία αυτής της ανεξαρτησίας".
  Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι σε όλους τους Πατριώτες που χωρίς να υπολογίσουν τη ζωή τους, πολέμησαν για την ελευθερία του ελληνικού λαού.

  Σήμερα η ιστορική μας πατρίδα περνάει μια δύσκολη περίοδο της ιστορίας της.
  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε, ότι η αυριανή μέρα της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού εξαρτάται από τον κάθε ένα από εμάς. Αυτά τα αισθήματα θα πρέπει να τα αποτελέσουν κτήμα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Με τη δύναμη και τη βοήθεια των φιλέλληνων, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε με αξιοπρέπεια να συνεχίσουμε τις ηρωϊκές παρακαταθήκες του λαού μας. Ξεκάθαρα οφείλουμε να κατανοήσουμε, ότι οι πρόγονοί μας, μας κληρονόμησαν το δικαίωμα να βρισκόμαστε πάντα ψηλά.

  Αυτή τη σημαντική μέρα, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και τους οικοίους σας, μεγάλη ανθρώπινη ευτυχία. Να έχεται πάντα την αγάπη και την υπομονή του Θεού, να πιστεύετε στον εαυτό σας και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που για άλλη μια φορά επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό.

Χρόνια Πολλά!

 Ιβάν Σαββίδης 
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας