Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Μαριούπολη Ουκρανίας, 23 Μαρτίου 2012
Με εκδηλώσεις και με τις σημαίες ψηλά ο Ελληνισμός της Ουκρανίας αποδίδει την δέουσα τιμή σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να αναγεννήσουν την Ελλάδα μας.
Πάνω από 200 είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Συλλόγους, Κοινότητες και Σχολεία της Ουκρανίας, Επίκεντρο των εκδηλώσεων η Οδησσός όπου γεννήθηκε η "Φιλική Εταιρεία" και η Μαριούπολη, η έδρα του Ελληνισμού της Ουκρανίας.
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας με στελέχη του Ελληνικού Κινήματος σε εορταστική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο σχολείο του χωριού Μάνγκους, περιοχή Μαριούπολης
 Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν εχθές, αναμένεται να κορυφωθούν με τη μεγάλη Εορταστική Εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, στις πέντε το απόγευμα παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας κ. Δημήτρη Παπανδρέου.
Νωρίτερα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μαριούπολη κ. Δημήτρης Παπανδρέου, συνοδεύομενος από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας κ. Αλεjάνδρα Προτσένκο - Πιτσαχτζή, θα επισκεφθεί ελληνικά χωριά της περιοχής όπου εορτάζεται η Εθνική Επέτειος.
Είναι πραγματικά περίεργο το συναίσθημα, να βλέπεις μια ολόκληρη περιοχή ενός ξένου κράτους να ντύνεται στα γαλανόλευκα. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η πατρίδα μας αισθάνεσαι πραγματικά περήφανος που είσαι Έλληνας.
Και φυσικά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην φιλόξενη, πολυεθνική, ανεκτική Ουκρανία και ένα ακόμη μεγαλύτερο σε αυτούς τους ξεχασμένους Έλληνες που το σύγχρονο Ελληνικό κράτος υποχρεώνει να αποδείξουν σε επιτροπές ότι έχουν εθνική συνείδηση, για το ηχηρό μήνυμα που στέλνουν.
Η 25η Μαρτίου δεν έχει σχέση με όλους αυτούς που οδήγησαν την πατρίδα σε αυτό το χάλι.

 "Ενωμένος ο Ελληνισμός παλεύει για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες."  αναφέρει σε σχετικό της μήνυμα η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας κα Αλεξάνδρα Προτσένκο - Πιτσαχτζή.

Θράσος Ευτυχίδης