Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ. ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ 600.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΡΟΣΤΟΒ, 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011. Για τρίτη συνεχόμενη φορά και με απόλυτη πλειοψηφία ο Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιβάν Σαββίδης εξελέγη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας. 

 Το παρατεταμένο χειροκρότημα των 82 Συνέδρων επισφράγισε την αποδοχή του ηγετικού του ρόλου, από το σύνολο των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας. Στην Προγραμματική του Ομιλία ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε για άλλη μια φορά σε ΕΝΟΤΗΤΑ στόχων και προοπτικής μέσα από ένα νέο επίπεδο δουλειάς των Ελληνικών Κοινοτήτων και την ενδυνάμωση του ρόλου τους σε όλα τα επίπεδα. "Η ενδυνάμωση της ομογένειας αποτελεί προϋπόθεση για τη στήριξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα."

 "Η κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία και έχει μεταφερθεί και στην ελληνική κοινωνία, είναι ζήτημα όλων των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα από την πλευρά της οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πατρίδα μόνο δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων που κατοικούν σε αυτήν αλλά πατρίδα δεκα επτά και πλέον εκατομμυρίων Ελλήνων που κατοικούν σε όλο τον κόσμο και ως μάνα δεν θα πρέπει να διαχωρίζει τα παιδιά της".

 Καθορίζοντας τους βασικούς άξονες εργασιών της Ομοσπονδίας, ο Ιβάν Σαββίδης εστίασε στην ανάγκη ανάκτησης της ιστορικής μνήμης, στην αναβίωση των πνευματικών αξιών, την προώθηση της εθνικής παιδείας, των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών, της αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων αλλά και στην ενίσχυση του ρόλου της Ομοσπονδίας και σε διεθνές επίπεδο.

 Κυρίαρχο σύνθημα παρέμεινε και πάλι "Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ - Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ".