Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δημήτρης Δόλλης: Με σεβασμό και με αλήθεια θα χαράξουμε τη Νέα Στρατηγική για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Θεσσαλονίκη, 03 Οκτωβρίου 2010

Αποφασισμένος για αλλαγές εμφανίσθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων Απόδημου Ελληνισμού στην κοινή Συνεδρίαση με το Προεδρείο του ΣΑΕ. Είναι ευτύχημα που επιτέλους ένας άνθρωπος που κυριολεκτικά γνωρίζει τι σημαίνει Απόδημος, βρίσκεται στη θέση του Υφυπουργού. Βέβαια ο καθένας κρίνεται από το αποτέλεσμα αλλά και η προχθεσινή αρχή είναι ενδεικτική των προθέσεων.

Τι είπε ο Δόλλης στο ΣΑΕ;

Με απλά λόγια ζήτησε από την μεγαλύτερη οργάνωση - εκπρόσωπο του Απόδημου Ελληνισμού να αντιληφθεί επιτέλους το ρόλο της. Να δραστηριοποιηθεί και να παράγει έργο. Να συμμετάσχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στη στήριξη της Ελλάδας και να περιορίσει αναίτιες δαπάνες συμβάλωντας στην εθνική προσπάθεια. Τα Συνέδρια (Παγκόσμιες Συνελέυσεις) των 1200 αντιπροσώπων !!! θα πρέπει να θεωρούνται  πλέον παρελθόν. Αναβάλλεται για ένα έτος η Παγκόσμια Συνέλευση, καθώς και οι Περιφερειακές Συνελέυσεις και καλείται το ΣΑΕ να επιδείξει σε αυτόν τον χρόνο προετοιμασίας έργο.
Τόνισε την αναγκαιότητα μιας νέας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για τον Απόδημο, που δεν θα αποφασισθεί ερήμην του αλλά με την ενεργό συμμετοχή του.
Είπε τα αυτονόητα και απομένει να δούμε την πράξη.

Μήνυμα στην Ομογένεια της Μαριούπολης.


Η άμεση ανταπόκριση μετά τη διαδήλωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, είναι ενδεικτική αυτής της νέας σχέσης με τον Απόδημο και την Ομογένεια. Ο Δημήτρης Δόλλης τιμώντας τη θέση του, δεν προχώρησε σε πελατειακού τύπου επιλογές (απομακρύνουμε την Πρόξενο). Λέει όμως αλήθεια, μελετάει πραγματικά σοβαρά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Στα πλαίσια αυτά μέσα στις επόμενες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΞ. θα βρίσκεται στη Μαριούπολη για να διενεργήσει επιτόπιο έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξη εξέλιξη στο θέμα που δημιουργήθηκε. Εξέλιξη που δεν θα αδικεί κανέναν.

Η αρχή είναι καλή, οι πρώτες εντυπώσεις θετικές. Να ευχηθούμε μια ανάλογη συνέχεια και συνέπεια λόγων και πράξεων προς όφελος της ομογένειας και της Ελλάδας.

 Θράσος Ευτυχίδης