Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Θέλουν να εμποδίσουν Λειτουργία στην Τραπεζούντα, ομάδες Τούρκων

Έτοιμες να παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο την Λειτουργία στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα είναι ομάδες ατόμων την περιοχής, γράφει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ''Μπιργκιούν''. Η άδεια επιτρέπει την τέλεση λειτουργία στο μοναστήρι φορά το χρόνο κάθε 15 Αυγούστου.

Η ένταση στην περιοχή, αναφέρεται, έχει αυξηθεί και το Εργατικό Κόμμα (IP) αποτάθηκε στο δικαστήριο για την ακύρωση της λειτουργίας. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου καταφθάνουν στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο, ενώ η τουρκική Κυβέρνηση είχε επιτρέψει να γίνεται λειτουργία μια φορά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με την συμμετοχή ολιγάριθμων επισκεπτών. Στην Τραπεζούντα αναμένεται να φτάσουν για τη λειτουργία περίπου 2.500 Ορθόδοξοι από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γεωργία. Η λειτουργία, στην οποία θα παραστούν και ορισμένοι βουλευτές από την Ελλάδα και τη Ρωσία, θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από την ελληνική κρατική τηλεόραση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, ο Διευθυντής Χασάν Καμπέρ από τη Νομαρχία Τραπεζούντας, που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Νομάρχη Τραπεζούντας, του Υπουργού Πολιτισμού και του Υποδιευθυντή Μουσείων της περιοχής, λόγω της άδειας που χορηγήθηκε για την τέλεση λειτουργίας.

Πηγή: sigmalive/ΚΥΠΕ