Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Διεθνής επιστημονική Διημερίδα στη Σεβαστόπολη «Οι Έλληνες και η άμυνα της Σεβαστούπολης 1854 – 1855»

Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σεβαστόπολη της Κριμαίας Διεθνής Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Οι Έλληνες και η άμυνα της Σεβαστόπολης 1854 – 1855».

 Η επίσημη έναρξη της Διημερίδας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Μπαλακλάβας, και αφιερώθηκε στα 160 χρόνια από τη μάχη που έδωσαν αξιωματικοί και στρατιώτες του Ελληνικού τάγματος πεζικού της Μπαλακλάβας με τους Άγγλους. Αμέσως μετά  οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκε Μνημόσυνο για τους ηρωικά πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες. Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Φλότσκοε και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Διοικητή του Λόχου της Μπαλακλάβας Λγου Στέφανου Σταμίτη.

Οι εργασίες της Διημερίδας πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες του παραρτήματος του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας (ΚΠΜ), Λομονόσοβ στη Σεβαστούπολη. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν ο υποδιευθυντής του παραρτήματος του  ΚΠΜ κ. Ιβάν Σεργκέβιτς Κούσοβ και ο Πρωθιερέας της Μητρόπολης Σεβαστόπολης Σέργιος. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Μουσείο – πανόραμα της πρώτης άμυνας της Σεβαστόπολης.   


Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και τη χορηγία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, της Ομοσπονδιακής Εθνικο – Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, του Ελληνικού Συλλόγου Γοργιπία Ανάπας, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Σεβαστόπολης, του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, του Β.Σ. Ασλάνοβ, Α.Ι. Τρικμενίδη και Α.Κ. Παπανικολάκη.



                                                                                                                                Bsgreeks.brogpost.com από Agoor.ru