Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ιβάν Σαββίδης και Ζουράμπ Τσερετέλι τιμήθηκαν με τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca στο Βατικανό

Πόλη του Βατικανού, 12 Νοεμβρίου 2011

Ο ηγέτης του Ελληνισμού της Ρωσίας, Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Σαββίδης και ο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ακαδημίας Τεχνών της Ρωσίας Ζουράμπ Τσερετέλι ήταν τα κύρια τιμώμενα πρόσωπα των Διεθνών Βραβείων GIUSEPPE SCIACCA.
Ιβάν Σαββίδης και Ζουράμπ Τσερετέλι στην τελετή βράβευσης
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην πόλη του Βατικανού παρουσία Καρδιναλίων της Καθολικής Εκκλησίας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ιταλίας, Ευρωβουλευτών, έδωσε το παρόν και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ίγκορ Ιβανόβ.
Ο Ιβάν Σαββίδης παρέλαβε το μεγάλο ειδικό βραβείο για την ανθρωπιστική και κοινωνική του προσφορά αλλά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη των διαπολιτισμικών σχέσεων.
Ο Ζουράμπ Τσερετέλι για την τεράστια προσφορά του στην ανάπτυξη των Τεχνών.
Στην τεράστια προσφορά του Ιβάν Σαββίδη αναφέρθηκε η μοναδική Ελληνίδα μέλος της Επιτροπής των βραβείων, καθ. Επικοινωνιολόγος κα Βίκυ Μπαφατάκη .
Ο κ. Σαββίδης απευθυνόμενος προς την Επιτροπή των Βραβείων και τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε τονίζοντας ότι "το κύριο ζήτημα σήμερα σε μια εποχή που ο άνθρωπος γίνεται όλο και πιο επιθετικός, σε μια κοινωνία της ύλης είναι να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής του ανθρώπου".
 Επισημαίνεται ότι η βράβευση του Ιβάν Σαββίδη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Ελληνισμό. Τον κ. Σαββίδη στην τελετή στην πόλη του Βατικανού συνόδευσαν ο Στρατηγός Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κόντης, και οι συνεργάτες του Λιουντμίλα Μποροντινά και Θράσος Ευτυχίδης.