Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η νεολαία της ΠΟΕ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για το Συνέδριο των Ποντιακών Νεολαιών

Το BLACK SEA NEWS θεωρεί θετική τη συμμετοχή και της Νεολαίας της ΠΟΕ στις διεργασίες της Παγκόσμιας Νεολαίας.
Ο Ποντιακός χώρος δεν έχει την πολυτέλεια να είναι διασπασμένος

Η νεολαία της ΠΟΕ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για το Συνέδριο των Ποντιακών Νεολαιών
Η νεολαία της ΠΟΕ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για το Συνέδριο των Ποντιακών Νεολαιών

Παράλληλα με τον 51ο ετήσιο χορό, αλλά και το φεστιβαλικό Ποντιακό τριήμερο που διοργάνωσαν οι "Κομνηνοί" Νέας Υόρκης από την Παρασκευή 26η Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 29η Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη Συνέδριο Ποντιακών Νεολαιών στο οποίο προσκλήθηκαν οι Ποντιακές νεολαίες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών πρόσκληση έλαβε και η νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Μετά το τέλος της Συνδιάσκεψης η νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, η οποία να θυμίσουμε ότι δεν είχε λάβει μέρος στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε δελτίο τύπου για την παρουσία της, σύμφωνα με το οποίο αναφέρει:
Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Συνέδριο που πραγματοποίησε η Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α.-Καναδά, στις 26-27-28 Φεβρουαρίου 2016, στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Η παρουσίαση της Νεολαίας της Π.Ο.Ε. κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων νέων. Παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από τις ετήσιες δράσεις της Νεολαίας, όπως τις Πανελλήνιες Συναντήσεις Νεολαίας, τα Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, οι δράσεις για τις εκδηλώσεις Μνήμης τις Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου και φυσικά τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους νέους, συζητώντας και αναλύοντας θέματα που αφορούν τη νεολαία, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες.
Μετά το πέρας του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας παρευρέθηκαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί»και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ολυμπιονίκη μας Ιωάννη Μελισσανίδη, θέτοντας τα θεμέλια για μια επικείμενη συνεργασία. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγία Σουμελά του NewJersey.
Η νεολαία ευχαριστεί θερμά τον κ. Μολοχίδη Δημήτρη, για την πρόσκληση στον ετήσιο χορό τους. Ευχαριστεί ιδιαίτερα την Παμποντιακή Ομοσπονδία Η.Π.Α.-Καναδά, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Τσιλφίδη Κώστα καθώς και τον υπεύθυνο Νεολαίας κ. ΔιαμανόΤογρίδη για την άψογη φιλοξενία.
Στόχος του Συνεδρίου, καθώς και της επίσκεψης, ήταν η γνωριμία και η επικοινωνία μεταξύ των νέων. Τέθηκαν τα θεμέλια της επικοινωνίας και έγινε η αρχή για μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία και στήριξη, σε όλες τις βαθμίδες.