Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

42 περιπτώσεις που θάπρεπε να προκαλέσουν την ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!


Του Θράσου Ευτυχίδη

Αν και οι γιατροί μου απαγορεύουν να συγχίζομαι, είχα την υπομονή να πααρακολουθήσω τα τεκταινόμενα εντός του "Ναού της Δημοκρατίας" μας, μέχρι τουλάχιστον της 3 τα ξημερώματα. Βέβαια δεν άκουσα και κάτι καινούριο. Ήταν όμως μια καλή και χρήσιμη επανάληψη των σκανδάλων των τελευταίων 10 ετών. Άλλη μια επιβεβαίωση του πλέγματος Διαπλοκής - Διαφθοράς και σήψης που έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξία του πολιτικού μας συστήματος.

Από τα λεγόμενα των ιδίων, εγώ θα τα χαρακτήριζα αποδείξεις ενοχής, βγάινει σαφέστατα το συμπέρασμα ότι η χώρα κυβερνάται από μια εγκληματική οργάνωση που φορά τον μανδύα των πολιτικών. Και αναφέρομαι σε όλους χωρίς απολύτως καμία εξαίρεση.

Σκέφθηκα ότι η χθεσινή συζήτηση θα έπρεπε να προκαλέσει την ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις.

Θα πρέπει λοιπόν να κληθούν αυτοί που τα είπαν να τα αποδείξουν. Αν μεν έχουν δίκηο να απαγγελθούν πλέον συγκεκριμένες κατηγορίες σε πρόσωπα, όχι γενικά και αόριστα. Ο καιρός της αφέλειας έχει παρέλθει για τους πολίτες αυτού του ... αν το πω κράτος, ίσως προσβάλλω την έννοια της λέξης. Αν έχουν άδικο να καταδικασθούν, για να απαλλαγούμε πλέον από την παρουσία τους.

Τουλάχιστον αυτό πιστεύω θα συνέβαινε αν ένας απλός πολίτης τολμούσε να εκστομίσει ότι μας επανέλαβαν χθες στη Βουλή.

Και ξεκινάω να απαριθμώ τις περιπτώσεις.

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

1.Μιλώντας για "πολυνομία και ... κακονομία" που "είναι ίσως το αποτέλεσμα μιας βαθιάς γνώσης του τρόπου, με τον οποίο λειτουργεί το κρατικό νομικό σύστημα. Είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς μελέτης και μιας βιωμένης εμπειρίας νομομαθών πολιτικών του παλιού πολιτικού συστήματος, του συστήματος εξουσίας, που θέλησαν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και το νομικό τους ταλέντο για να πολλαπλασιάσουν τις τρύπες του συστήματος, να ανοίξουν παράθυρα, πόρτες, ακόμα και πύλες, ώστε να παρακάμψουν συνταγματικές επιταγές, τυπικούς νόμους, ακόμη και την ίδια την ποινική τιμωρία.
Πρόκειται, λοιπόν, για μια πολύ καλά μελετημένη και δομημένη τεχνολογία εξουσίας, που συμπληρώνεται από την εσκεμμένη υλικοτεχνική και μισθολογική απαξίωση, μια τεχνολογία που δημιουργεί και δικαιολογεί καθυστερήσεις, ολιγωρίες, ηθελημένες ή αθέλητες παραγνωρίσεις και παραλείψεις, ακόμη και συγκαλύψεις, πολλές φορές."
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ


2. Μιλώντας για τον αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων στα δικαστήρια, "Τι αποκαλύπτουν, όμως, αυτοί οι αριθμοί; Αποκαλύπτουν ένα χάος που αν δεν είναι σκοπίμως διαμορφωμένο, σίγουρα είναι σκοπίμως αφημένο, διότι βόλευε κυβερνήσεις και οικονομικά συμφέροντα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να «κόβουν» και να «ράβουν»."
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

3. Μιλωντας για την κατηγορία προς την κυβέρνηση "για παρέμβαση της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, επικαλούμενοι μια συνομιλία, μια συζήτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Παπαγγελόπουλου, με την Εισαγγελέα Τσατάνη για θέματα διαφθοράς. Γνωρίζετε, βεβαίως, ότι για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για τις πράξεις και τις πιθανές παραλείψεις που οδήγησαν με μάλλον περίεργο τρόπο τρεις σημαντικές δικογραφίες στο αρχείο.
Προκύπτουν εδώ ευλόγως τα εξής ερωτήματα: Πρώτον, ποιος ζήτησε να διεξαχθεί αυτή η περίφημη συνάντηση για την οποία κατηγορείτε τον Υπουργό για παρέμβαση; Ο κ. Παπαγγελόπουλος ή η Εισαγγελέας; Όμως, ακόμα πιο πριν, ένα άλλο ερώτημα μοιάζει να είναι πιο κρίσιμο: Πώς αλήθεια έφτασε η υπόθεση αυτή στην Εισαγγελέα Τσατάνη; Με ποια δικονομική πρόφαση αφαιρέθηκαν από την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς οι δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο, προκειμένου να φτάσουν στα χέρια της κ. Τσατάνη;
Σας ρωτώ γιατί πραγματικά μου αδύνατο να κατανοήσω -και θα ήθελα σε αυτό το σημείο τη βοήθειά σας, κυρίες και κύριοι Βουλευτές- πώς είναι δυνατόν ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με έγγραφό του στις 22/4/2015 να γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Διαφθοράς και μετά από οκτώ μήνες, στις 18/12/2015, ο ίδιος άνθρωπος να γνωμοδοτεί με νέο έγγραφο ότι οι δικογραφίες στις υποθέσεις Βγενόπουλου, που αποτελούν κατεξοχήν δικογραφίες διαφθοράς, νομίμως αφαιρέθηκαν από την αρμόδια Εισαγγελέα.
Καταθέτω στα Πρακτικά και τις δύο γνωμοδοτήσεις, με διαφορά οκτώ μηνών, του ίδιου ανθρώπου.
Και ρωτώ: Δεν υπάρχει εδώ μια προφανέστατη νομική και δικονομική αντίφαση; Τι άλλαξε μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες και ο ίδιος άνθρωπος αναθεώρησε ολοσχερώς την άποψή του;
Πάμε τώρα στο θέμα της περιβόητης παρέμβασης Παπαγγελόπουλου. Ποια, αλήθεια, ήταν η παρέμβαση; Η έκφραση της νομικής γνώμης του Υπουργού για το νομικό αυτό ζήτημα περί αρμοδιότητας; Αυτό συνιστά παρέμβαση; Ένα νομικό ζήτημα, βεβαίως, ουδόλως αθώο, αφού, όπως αποδείχθηκε, έχει συγκεκριμένες συνέπειες.
Είναι άλλωστε γνωστό, πια, ότι για την υπόθεση αυτή, για την υπόθεση Βγενόπουλου, έχει ήδη εγγράφως διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος Υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του προς τον κ. Παπαγγελόπουλο, την οποία και καταθέτω στα Πρακτικά. Και βεβαίως, εδώ έχουμε πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίες οφείλουν, αν μη τι άλλο, να διερευνηθούν.
Εξάλλου ακόμη και στελέχη της σημερινής Αντιπολίτευσης αναδεικνύουν πλέον με ένταση τα ανοικτά ερωτήματα και τις σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης και ζητούν τη διερεύνησή της σε βάθος, ώστε να διερευνηθεί πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα και αν υπήρξε τελικά μια επιχείρηση συγκάλυψης. Θέλω να καταθέσω, για του λόγου το αληθές, στα Πρακτικά τόσο την επιστολή του κ. Τσιρώνη -πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι το 2010- προς τον Πρόεδρο της Βουλής, που κάνει συγκεκριμένες αναφορές και καταγγελίες, αλλά και την ήδη δημοσιευμένη –φαντάζομαι την έχετε διαβάσει- επιστολή του στελέχους και πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του κ. Σηφουνάκη προς τη σημερινή Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπου υπάρχουν αντίστοιχες καταγγελίες. Καταγγελίες που, αν μη τι άλλο, αξίζουν μια επίσημη απάντηση, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο όμως και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που τόσο εύκολα έσπευσε να εγείρει ερωτήματα περί παρεμβάσεων της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.
Αλλά, ξέρετε κάτι; Εγώ προσωπικά δεν βιάζομαι. Δεν είναι ακόμη ώρα να μιλήσουμε για όλα αυτά. Θα περιμένουμε, όπως οφείλουμε, το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας και να είστε βέβαιοι ότι το πόρισμα αυτό θα έρθει. Δεν πρόκειται να περάσει, φαντάζομαι, στα μονόστηλα των εφημερίδων. Η κοινωνία θα μάθει. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι"
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

4. Μιλώντας για την παραχώρηση πειθαρχικής εξουσίας και τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
"Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί άραγε σας ενοχλεί αυτό τόσο πολύ. Μήπως επειδή κόπτεστε για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης; Ή μήπως επειδή αυτή η συγκεκριμένη πειθαρχική αρμοδιότητα δυσκολεύει το σύστημα, τον μηχανισμό των παρεμβάσεών σας και τις εξωθεσμικές σας συνεννοήσεις; Τα ερωτήματα θα απαντηθούν επί της οθόνης".
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ανέφερε επίσης παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δικαιοσύνη και  χαρακτήρισε κάθε μια από αυτές, "αντισυνταγματική και με τη βούλα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη".

5. "Παρέμβαση νούμερο 1: Με τον ν. 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τερματίστηκαν όλες οι διώξεις που είχε κινήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


6. "Παρέμβαση νούμερο 2: Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στηριζόμενο στις διατάξεις των ν. 4071/2012 και ν. 4070/2013 απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για χρέη, τις διοικήσεις όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά και κάθε συμβεβλημένο με αυτές ιδιώτη."


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


7. "Παρέμβαση νούμερο 3: Με τον ν. 4255/2014 έπαψαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν τη διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


8. "Παρέμβαση νούμερο 4: Με το άρθρο 68 του ν. 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Άκουσον-άκουσον! Δεν συνιστά δωροδοκία. Η διάταξη αυτή, ευτυχώς, καταργήθηκε λίγο αργότερα εξαιτίας της γενικευμένης κατακραυγής".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


9. "Παρέμβαση νούμερο 5: Θα χάσετε το μέτρημα. Με τον ν. 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη –ακούστε, από κάθε ευθύνη- τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, το διαβόητο PSI."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


10. "Παρέμβαση νούμερο 6: Με τον ν. 4141/2013 ανεστάλησαν όλες οι ποινικές διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου, που ιδιωτικοποιούνται βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων, για οφειλές προς το Δημόσιο, προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


11. "Παρέμβαση νούμερο 7: Με τον ν. 4224/2013 απαλλάσσονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΡΚΟ από κάθε αστική ποινική και διοικητική ευθύνη για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Με τον ίδιο νόμο –παρέμβαση νούμερο 8- με το άρθρο 19 σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα διοικητικά συμβούλια των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


12. "Παρέμβαση νούμερο 9: Με τον ν. 4262/2014 με το άρθρο 55 ανεστάλησαν όλες οι ποινικές διώξεις για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο για Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


13. "Παρέμβαση νούμερο 10: Με την πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Σαμαρά, του κ. Αθανασίου, αντικαταστάθηκε το άρθρο 263Α του ποινικού κώδικα. Το άρθρο αυτό προέβλεπε ότι στελέχη και υπάλληλοι δημοσίων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων που επιχορηγούνται από το Δημόσιο, σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων, όπως η δωροληψία ή η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, τιμωρούνται με αυστηρότατες ποινές, αυτές που προβλέπονται για τους δημόσιους υπαλλήλους. Με την κατηγορία αυτή, ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών ιδιωτικών επιχειρήσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που λάμβαναν αφειδώς χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο. Η τροπολογία αυτή κατατέθηκε στις 6 Μαΐου 2014 και προέβλεπε ότι τα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων και ΜΚΟ δεν θα τιμωρούνται πλέον όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά αντιθέτως με πολύ ελαφρύτερες ποινές. Και αφού αυτή η αμνηστευτική διάταξη ψηφίστηκε και ίσχυσε για μερικές μέρες, καταργήθηκε με επόμενο νόμο, με το επιχείρημα, το οποίο εγγράφηκε στην αιτιολογική έκθεση, ότι κατατέθηκε και ψηφίστηκε κατά λάθος.
Προσέξτε, όμως: Το λάθος αυτό ήταν, φαίνεται, για κάποιους αρκετό. Η ύπαρξη του νόμου, έστω και για μερικές μέρες, έδινε τη δυνατότητα στους υπόδικους για τα αδικήματα να ζητήσουν να δικαστούν με βάση αυτόν τον νόμο. Και αυτό διότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να δικάζεται με τον ευνοϊκότερο νόμο που ισχύει από τη στιγμή της τέλεσης του αδικήματος μέχρι και την ολοκλήρωση της δίκης του.
Ευτυχώς, τα ελληνικά δικαστήρια και ο ίδιος ο Άρειος Πάγος, πολύ αργότερα όμως, χαρακτήρισαν τη διάταξη αυτή αντισυνταγματική, σώζοντας την τιμή του ελληνικού δικαιοκρατικού συστήματος, που οι κύριοι Σαμαράς και Αθανασίου είχαν φροντίσει να καταρρακώσουν."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


14. "Ακόμη χειρότερη, όμως, είναι η παρέμβαση αυτή που ακολουθεί –η παρέμβαση νούμερο 11, για να μην χάνετε το μέτρημα- που έγινε με τον ν. 4146/2013 και συγκεκριμένα με το άρθρο 78, στο οποίο ορίζεται ότι απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας οι Πρόεδροι, τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών, για σύναψη δανείων πάσης φύσεως με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ξέρετε περί τίνος πρόκειται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Πρόκειται για την υπόθεση των θαλασσοδανείων στα κόμματα και ιδιαίτερα φυσικά στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο κόμματα αυτά ξέρετε τι είχαν βάλει ως εγγυήσεις για τα δάνεια αυτά; Τι, άραγε; Τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις.
Και εγώ ρωτώ: Είχαν διασφαλίσει με κάποιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ότι σε αυτό τον τόπο εσαεί θα αναπαράγεται ο δικομματισμός, ο δικομματισμός όπως τον γνωρίσαμε ως το 2012, ότι εσαεί θα παίρνουν ποσοστά 40% και 45% και ότι εσαεί οι κρατικές χρηματοδοτήσεις στα κόμματα θα είναι τόσο υψηλές;
Και όμως, υπήρξαν στελέχη στα διοικητικά συμβούλια τραπεζών που το δέχτηκαν αυτό και έδωσαν δάνεια, δάνεια τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Και εν πάση περιπτώσει η νομοθετική παρέμβαση, η οποία ψηφίστηκε και αυτή νύχτα με κάποια τροπολογία, την οποία κατέθεσα και αυτήν στα Πρακτικά, είναι προφανές ότι εμπεριέχει δόλο. Ποιος είναι ο δόλος; Η απαλλαγή των στελεχών των τραπεζών από τις πιθανές τους ευθύνες για μια πρακτική, η οποία δεν δικαιολογείται κατά κανέναν τρόπο και εκθέτει, βεβαίως, τα τραπεζικά ιδρύματα σε μη προβλέψιμους κινδύνους.
Διότι εδώ –ξέρετε- δεν έχουμε να κάνουμε με μικροποσά. Γιατί εσείς πέρα από τη χώρα, καταφέρατε να χρεοκοπήσετε και τα κόμματά σας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και με δημοσιεύματα, που ποτέ δεν διαψεύστηκαν, τα χρέη του κόμματός σας, κύριε Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας, ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 210 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα 210 εκατομμύρια ευρώ, τα 197 εκατομμύρια αφορούν δάνεια από τράπεζες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχουν ληφθεί με αυτήν την έωλη εξασφάλιση των πιθανών μελλοντικών κρατικών χρηματοδοτήσεων, που ποτέ δεν θα έρθουν. Και με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων, φυσικά, αυτά τα δάνεια δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν.
Και για να μην λέτε ότι μιλάω μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, φαντάζομαι ότι η κ. Γεννηματά θα ξέρει ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω πρόχειρα στοιχεία. Άλλωστε εκεί διενεργείται και ένας έλεγχος και κάποια στιγμή φαντάζομαι ότι θα βγει στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία μου είναι λίγο παλαιότερα, του 2013, που μιλούσαν για 111 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος ξέρει σήμερα ποιο θα είναι αυτό το ύψος;"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


15. Μιλώντας για "πραγματικό κόμβο του παλιού συστήματος εξουσίας που λειτούργησε σαν το απόλυτο τρίγωνο της αμαρτίας", ο Πρωθυπουργός κατήγγεικε ότι, "Οι τράπεζες τάιζαν με δάνεια τα ΜΜΕ και τα κόμματα, τα κόμματα υποστήριζαν τις τράπεζες και τις διοικήσεις τους με λογής εξυπηρετήσεις και, βεβαίως, τα ΜΜΕ φρόντιζαν και φροντίζουν για την υποστήριξη του συστήματος εξουσίας που τα τρέφει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και την ίδια στιγμή που αυτό το τρίγωνο λειτουργούσε απρόσκοπτα, η χώρα βυθιζόταν. Ο λαός και η χώρα πλήρωνε και πληρώνει. Και κάποιοι, βεβαίως, έτρεφαν και συνεχίζουν να τρέφουν χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, ενώ η χώρα ήταν στα βράχια, και έστελναν αφορολόγητες τις καταθέσεις τους στις Παρθένες Νήσους."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


16.  "..νούμερο δώδεκα, έχει και την υπογραφή, φαρδιά πλατιά, του ίδιου του Προέδρου της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κ. Μητσοτάκη.
Πρόκειται για μια νυχτερινή τροπολογία, που είχε κατατεθεί και αποσυρθεί τέσσερις φορές συνολικά και, τελικά, υπερψηφίστηκε με την πέμπτη προσπάθεια στη Βουλή και, αν θυμάμαι καλά, χωρίς καν την απόλυτη πλειοψηφία των εκατόν πενήντα ένα, αλλά με εκατόν σαράντα τέσσερις Βουλευτές, αν δεν κάνω λάθος.
Υπήρχε, φαίνεται, πολύ μεγάλος ζήλος για τη νομιμοποίηση των τριγωνικών συναλλαγών που πραγματοποιούσαν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας. Το κόστος της τροπολογίας αυτής, πού απάλλασσε από πρόστιμα μεγάλους ομίλους, υπολογίζεται κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Φαίνεται ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είχαν τη δυνατότητα να κόβουν από συντάξεις, οπότε χάριζαν πρόστιμα σε μεγάλους εταιρικούς ομίλους."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


17. "Η δέκατη τρίτη παρέμβαση είναι η χειρότερη όλων των παρεμβάσεων. Διότι δεν αποσκοπούσε απλά στη διευθέτηση κάποιας συγκεκριμένης υπόθεσης ή στην αμνήστευση κάποιου συγκεκριμένου προσώπου, αλλά πολύ περισσότερο στόχευε στον έλεγχο του ίδιου του εκλογικού αποτελέσματος για τον ορισμό των προϊσταμένων των Πρωτοδικείων και των Εφετείων της χώρας.
Μιλάμε εδώ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, για ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων με την τροπολογία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης Σαμαρά, του κ. Αθανασίου, που μερικές μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στα δικαστήρια της χώρας, άλλαξε το εκλογικό σύστημα για να ευνοήσει τους εκλεκτούς του.
Και ξέρετε, η σχετική καταγγελία είναι καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία θα καταθέσω στα Πρακτικά και επαληθεύει, νομίζω, κάθε λέξη των λεγομένων μου. Σας διαβάζω, λοιπόν.
Έλεγε, λοιπόν, τότε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Η αιφνιδιαστική τροποποίηση μιας τόσο σημαντικής για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων διάταξης νόμου και μάλιστα ελάχιστες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά. Η καθιέρωση δύο σταυρών προτίμησης για την εκλογή του Προέδρου ή του Εισαγγελέα αντί του ενός, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, η οποία συνιστά αλλαγή σημαντική, που προφανώς μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα, δημιούργησε σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς την υπόνοια ότι η διάταξη θα μπορούσε να διευκολύνει τη δημιουργία άτυπων συμμαχιών, όπως επίσης θα μπορούσε να διευκολύνει την εκλογή ορισμένου υποψηφίου, έστω και ως Αναπληρωτή».
Και ποια σκοπιμότητα, άραγε, εξυπηρετήθηκε από την παρέμβαση αυτή; Αυτό δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ. Αυτό το γνωρίζει το πανελλήνιο και, κυρίως, το γνωρίζουν όσοι βρίσκονται συχνά πυκνά στο Εφετείο Αθηνών, ακόμη κι αν αγαπημένη τους ομάδα δεν είναι ο Παναθηναϊκός."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ 


Ο Πρωθυποργός κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης σε παραλείψεις που επίσης όμως, κατά την ταπεινή μας άποψη θα πρέπει να εξετασθούν από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

18. "Πρώτη και καλύτερη ήταν η παράλειψη να παραδοθεί στον έλεγχο, στις αρμόδιες φορολογικές αρχές η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ». Αρχικό επιχείρημά τους ήταν ότι το ξέχασαν. Στη συνέχεια, ανακάλυψαν μία πρόφαση, ότι δηλαδή αποτελεί παράνομο αποδεικτικό μέσο. Όταν μετά την κατακραυγή αναγκάστηκαν να την παραδώσουν στους εισαγγελείς, οι έλεγχοι προχωρούσαν με ρυθμούς χελώνας."
"Βεβαίως, ο ζήλος σας να προστατέψετε τους φοροφυγάδες φίλους σας είναι τέτοιος που μας καταγγείλατε και από πάνω, επειδή δώσαμε το δικονομικό εργαλείο στη δικαιοσύνη, ώστε απερίσπαστη να ολοκληρώσει τις έρευνές της. Μιλώ, φυσικά, για την τροπολογία του Υπουργείο Δικαιοσύνης που κλείνει μία και καλή το ζήτημα της νομιμότητας χρήσης των λιστών ως αποδεικτικού μέσου".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


19. "Η συνειδητή σας παράλειψη να συνεργαστείτε με τις γερμανικές αρχές για τον εντοπισμό Ελλήνων φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία, παρά τη σαφή πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μία παράλειψη συνειδητή, που συμπληρώνει και επιβεβαιώνει την εικόνα που έχω ήδη περιγράψει.
Σε αυτήν την υπόθεση, κύριε Μητσοτάκη, το χειρότερο είναι ότι η άρνηση συνεργασίας επιβλήθηκε από το Μαξίμου και τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά διά χειρός του ιδίου του Γενικού του Γραμματέα, του κ. Μπούρα, όπως προκύπτει από την επιστολή του τότε Προξένου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

20. Μιας και μιλάμε για παραλείψεις και ολιγωρίες, είναι ανάγκη να αναφερθώ σε αυτό το σημείο και στην πραγματικά ντροπιαστική για το πολιτικό σύστημα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το συνταγματικό εφεύρημα του άρθρου 83 του Συντάγματος για την ευθύνη των Υπουργών.
Η αποσβεστική προθεσμία των δύο άπρακτων κοινοβουλευτικών περιόδων πράγματι σας δικαιώνει, διότι λειτουργεί ως πλυντήριο για τις πιθανές ευθύνες πρώην Υπουργών. Σας έχει προφυλάξει από την εξέταση σωρείας ποινικών υποθέσεων, που ακριβώς εξαιτίας αυτής της προθεσμίας έχουν παραγραφεί."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ 


21. Μιλώντας για την καθυστέρηση προώθησης δικογραφιών στη Βουλή "κατά την ΙΕ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο, την περίοδο από τις εκλογές του Ιούνη του 2012 ως τον Γενάρη του 2015, διαβιβάστηκαν στη Βουλή εκατόν τριάντα δικογραφίες. Την ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο, από τον Γενάρη ως τον Ιούνη του 2015, διαβιβάστηκαν τριάντα εννιά και την τρέχουσα έχουν ήδη διαβιβαστεί είκοσι έξι.
Με μια γρήγορη ματιά εντοπίζουμε φερόμενους χρόνους τέλεσης των αδικημάτων το 2003, ακόμη και το 2001. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Για ποιο λόγο χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια δεκαετία, για να φτάσουν αυτές οι δικογραφίες στη Βουλή; Ποιος καθυστέρησε, ποιος καθυστερεί και για ποιο λόγο;"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ 

22. Κατηγορία ότι "το σύστημα αυτό προκύπτει πλέον ότι ήταν το ίδιο που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσε και τον ενορχηστρωτή της διαφθοράς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών.
Άλλωστε, η περιβόητη αυτή υπόθεση του κ. Παπασταύρου, και μάλιστα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα που λειτουργεί ως θρυαλλίδα και σύμβολο -εγώ θα έλεγα- του ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος.
Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές αρχές, διαβάσαμε σήμερα ότι από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, που από αυτό εδώ το Βήμα ένα χρόνο πριν μας είχε πει: «Μακάρι να είχαμε άλλους δέκα τέτοιους», φέρεται να μην ήταν απλώς διαχειριστής των λογαριασμών της λίστας Λαγκάρντ, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία.
Αντίθετα, εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας.
Εξάλλου, από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία με τις Παρθένες Νήσους προκύπτει ότι από το 2012 και μετά, όταν, δηλαδή, ξεκίνησε ο έλεγχος του πόθεν έσχες του, φαίνεται να προβαίνει σε ενέργειες, για να εμφανιστεί ως απλός διαχειριστής του λογαριασμού και όχι ως ιδιοκτήτης.
Τα στοιχεία δε αυτά –για να μη σπεύσετε να πείτε ξανά αυτές τις ανοησίες περί παρακράτους που σας ελέγχει- βρίσκονται στη Βουλή. Είναι σε γνώση των μελών της Επιτροπής Πόθεν Έσχες."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

23. Μιλώντας για την «υπόθεση των εκβιαστών», που έχει πάρει, βεβαίως, τον δρόμο της δικαιοσύνης, διότι, όπως αποδεικνύεται, οι σχέσεις του κυκλώματος των εκβιαστών με τη Νέα Δημοκρατία ήταν το λιγότερο στενές σχέσεις.
Απ’ όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι οι σχέσεις του κυκλώματος αυτού με τη Νέα Δημοκρατία ήταν το λιγότερο στενές, θα μπορούσε να πει κανείς.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

24. Αναφορά στο σκάνδαλο "της SIEMENS και στον απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τη SIEMENS.
Όλοι στη χώρα γνωρίζουν τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Όλοι γνωρίζουν ότι η πρώτη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Παπαδήμο –τότε νομίζω Υπουργός ήταν ο κ. Σταϊκούρας- επιχείρησαν να περάσουν τον συμβιβασμό αυτόν από τη Βουλή και υποχώρησαν τελευταία στιγμή κάτω από τη γενική κατακραυγή.
Όμως, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, απ’ ό,τι φάνηκε, δεν είχε τέτοιες ηθικές αναστολές. Στις 23 Αυγούστου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή και στη συνέχεια υπογράφηκε εκπροθέσμως. Έτσι, λοιπόν, επιχειρήθηκε να ξεπλυθεί τόσο το πολιτικό προσωπικό που είχε εμπλοκές στην υπόθεση, όσο και η ίδια η εταιρεία. Και θυμίζω ότι το ποσό που δέχθηκε, με βάση αυτόν τον συμβιβασμό, να πληρώσει η γερμανική εταιρεία SIEMENS, σε ρευστό και σε είδος, ήταν μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ, όταν η Εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής το 2010 υπολόγισε τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ !!!
http://www.toxwni.gr/ellada/item/101797-kataigida-kata-tis-diaplokis-o-tsipras-eksetastiki-epitropi-gia-ta-daneia-tou-trigonou-tis-diafthoras 
ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης απάντησε. Σημειώνουμε:

25. Κατηγόρησε την κυβέρνηση "Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας είχατε ένα και μόνο σκοπό. Την άλωση του Κράτους, τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και τη δημιουργία του δικού σας συστήματός νεοδιαπλοκής. Δεν είστε αξιακά απέναντι από τη διαπλοκή. Χτίζετε τη νέα διαπλοκή. Είστε τροχονόμοι των συμφερόντων που κρύβονται από πίσω της."
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ   
26. "Ο χειρισμός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνησή σας είναι η επιτομή του αυταρχισμού. Προκειμένου να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο αφαιρέσατε σημαντικές αρμοδιότητες από την Ανεξάρτητη Αρχή για να τις εκχωρήσετε στην κυβέρνησή σας και μάλιστα σε ένα πρόσωπο, τον αγαπημένο σας υπουργό Επικρατείας, το νέο εθνικό υπερκαναλάρχη, τον εκτελεστικό σας βραχίονα, τον κ. Παππά. Αυτός είναι ο ορισμός της κατάλυσης του Κράτους δικαίου, σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.
Αναμασάτε την καραμέλα ότι σας πολεμά όλο το μιντιακό κατεστημένο. Αλήθεια; Μα οι μισοί σας Υπουργοί ήταν σταρ της πρωινής ζώνης. Μην παριστάνετε το θύμα κ. Τσίπρα. Είστε σαρξ εκ της σαρκός του δημαγωγικού λαϊκισμού που επί χρόνια και με ευθύνη των μέσων ενημέρωσης κυριάρχησε στη χώρα μας. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις μυστικές σας συναντήσεις. Πλην της γνωστής πλέον γάτας κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε.
Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με έναν βαρόνο της διαπλοκής για να χρησιμοποιήσω τα δικά σας λόγια; Και γιατί χρειάστηκαν 4 συναντήσεις για να πείτε ένα υπερήφανο όχι. Ή μήπως το όχι ήταν τελικά ναι όπως το δημοψήφισμα; Δεν με ενδιαφέρει τι δώσατε και τι πήρατε σε αυτές τις μυστικές συζητήσεις. Αυτό που ξέρουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι μπήκατε σε παζάρια. Και βέβαια δεν μπορώ να ξεχάσω το πρωτοσέλιδο του Βήματος την ημέρα της εκλογικής σας νίκης, τον Ιανουάριο του 2015 και το αντίστοιχο των Νέων το Σεπτέμβριο του 2015. Δεν τα βλέπω πολύ εχθρικά στο πρόσωπό σας!"


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
27. Για τα δάνεια των ΜΜΕ. "Βλέπω ότι σας ενδιαφέρουν πολύ τα δάνεια των Μ.Μ.Ε. και προτίθεστε να τα ελέγξετε. Και πολύ καλά κάνετε. Μια ερώτηση έχω για εσάς. Το μεγαλύτερο κανόνι που βάρεσε ποτέ στα μέσα, το ΑΛΤΕΡ, θα το ελέγξετε;
Γιατί αν θυμάμαι καλά σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες έχασαν παραπάνω από 400 εκ., ενώ εκκρεμεί ακόμα μία υπόθεση με πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να εξαιρεθεί από τον έλεγχο επειδή τώρα σας πλέκει το εγκώμιο και μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου; Ξέρουμε ποιοι είναι οι υποστηρικτές σας. Και ξέρουμε τι περιμένουν από εσάς με αντάλλαγμα την στήριξη που σας παρέχουν. Μην προσβάλλετε ούτε τη νοημοσύνη μας ούτε τη μνήμη του ελληνικού λαού. Πάει πολύ κ. Τσίπρα, εσείς το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού, να μιλάτε για ήθος και διαφάνεια."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
28. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαφθορά "Μιλάτε για διαφθορά κ. Τσίπρα. Αλλά διαφθορά δεν είναι μόνο η διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Διαφθορά είναι και η ισοπέδωση προς τα κάτω. Η διαφθορά των συνειδήσεων είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Η κολακεία της μετριότητας και της αδαούς πλειοψηφίας, η πανηγυρική ισοπέδωση άξιων και ανάξιων είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Ο λαϊκισμός του οποίου είστε ο αυθεντικότερος εκφραστής, είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Η εκμετάλλευση των αδυνάτων, αλλά και των ψυχολογικών αδυναμιών μιας ταλαιπωρημένης κοινωνίας είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς.
Μας γεμίσατε κολλητούς συμβούλους, κομματικούς κηφήνες, χωρίς γνώσεις, χωρίς εμπειρία, με μόνο προσόν το ότι είναι φίλοι σας, συγγενείς, ψηφοφόροι σας. Και πατάσσετε συστηματικά την αριστεία διότι δεν την αντέχετε και διότι δεν σας αντέχει. Έχετε κάνει γραφικές επιλογές που προκαλούν χιλιάδες άξιους νέους που δεν έχουν ευκαιρίες να προχωρήσουν στη ζωή τους. Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μια γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που αγωνίζεται, που παλεύει, που σε πείσμα των καιρών ακόμα ελπίζει. Και βαρεθήκαμε αυτή την καραμέλα, ότι είναι μετακλητοί κι όχι μόνιμοι. Δηλαδή, οι μετακλητοί δεν πρέπει να προσλαμβάνονται αξιοκρατικά; Δεν πρέπει να είναι άξιοι, να έχουν σπουδάσει, να μιλούν ξένες γλώσσες και να μπορούν να προσφέρουν στη δημόσια διοίκηση; Για αυτό σας λέω ότι είστε γνήσιος εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού και του λαϊκισμού."
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

29. Σχετικά με τις λίστες ... "Μιλάτε διαρκώς για λίστες αλλά στην πράξη δεν έχετε κάνει τίποτα σοβαρό και ουσιαστικό να τις αξιοποιήσετε. Πού βρίσκεται σήμερα ο πολλά υποσχόμενος υπουργός σας, ο κ. Νικολούδης, ο οποίος ένα χρόνο πριν έλεγε ότι είχαν εντοπιστεί 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δις ευρώ και δεσμεύτηκε ότι θα εισπράξει τον πρώτο χρόνο 2,5 δις ευρώ; Αν τα είχατε καταφέρει, δεν θα συζητούσατε για νέες μειώσεις στις συντάξεις που διαπραγματεύεστε και θα φέρουν την υπογραφή σας. Πού είναι σήμερα; Μήπως, επειδή σε μια κρίση ειλικρίνειας είπε την αλήθεια παραδεχόμενος τον Απρίλιο του 2015, ότι ο έλεγχος υποθέσεων όπως της λίστας Λαγκάρντ είναι διαδικασία «δύσκολη» και χρονοβόρα και δήλωσε ότι μπορεί να εισπράξει 2,5 - 3 δις από τη φοροδιαφυγή, αλλά σε 5-6 χρόνια; Τον αποπέμψατε, επειδή σας χάλασε το λαϊκίστικο αφήγημα σας ή μήπως γιατί δεν δεχόταν να παίξει το παιχνίδι των παρεμβάσεων όπως ο διάδοχος του; Και σε αυτό αποτύχατε. Συγκεντρώσατε λιγότερα χρήματα το 2015, από ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση το 2014. Κάνατε λιγότερους ελέγχους το 2015 από ό,τι το 2014. Το 2014 ξεκίνησε ο έλεγχος σε 143 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και ολοκληρώθηκαν 95. Το 2015, ξεκίνησε ο έλεγχος 80 υποθέσεων, και ολοκληρώθηκε μόλις σε 38. Για τόση αποτελεσματικότητα μιλάμε.
Παρά τις μεγαλοστομίες σας, στο τέλος της ημέρας το ταμείο σας είναι μείον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος ο κ. Χουλιαράκης παραδέχτηκε μόλις πριν λίγες μέρες ότι τα έσοδα του 2015, προερχόμενα από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ανήλθαν μόλις σε 4 εκ. ευρώ, όταν τα αντίστοιχα έσοδα το 2014 ήταν 27 εκ. ευρώ.
Τώρα βρήκατε νέο παραμύθι. Τη λίστα Μπόργιανς. Έχετε φτάσει στο σημείο να κάνετε κοπτοραπτική στις απαντήσεις του κ. Μπόργιανς για να αλλοιώσετε το περιεχόμενό τους. Στην προηγούμενη παρουσία σας στη Βουλή καταθέσατε ένα γράμμα που λάβατε από τον κ. Μπόργιανς. Μόνο που το διαβάσατε μισό. Αυτό που δεν διαβάσατε και έλεγε ο κ. Μπόργιανς είναι το εξής: «Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική Κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες».
Ξέρετε πως λέγεται αυτό; Εξαπάτηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, του ελληνικού λαού. Καταθέτω έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, από το οποίο ρητώς προκύπτει ότι κατά την επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών κ. Τσιάρα στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2013, ο κ. Μπόργιανς εξήρε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης στον οικονομικό και δημόσιο τομέα και εξέφρασε την ετοιμότητα του για μεταφορά τεχνογνωσίας στην ελληνική διοίκηση στον ευαίσθητο τομέα της φορολογίας και της φοροείσπραξης."
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ


30. Για λίστες πάλι ο λόγος, " Ίσως θα έπρεπε να ασχοληθείτε σοβαρά με κάποιες άλλες λίστες. Τη λίστα φίλων και συγγενών που διορίσατε. Θα την ονομάσω λίστα Καρανίκα. Τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό και που ποτέ δεν ελέγχθηκαν. Θα την ονομάσω λίστα Αλεξιάδη. Τη λίστα των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Θα την ονομάσω λίστα Κουρουμπλή. Τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στην πραγματική οικονομία που δεν έγιναν. Θα την ονομάσω λίστα Σταθάκη. Αυτές είναι οι πραγματικές λίστες με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείτε, αντί να ασχολείστε με το πως θα λασπώνετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
31. Για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. "Και έρχομαι τώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στα ζητήματα της Δικαιοσύνης. Στις τελευταίες κρίσεις κάνατε τόσο βαθειά βουτιά στην επετηρίδα που θα σας ζήλευε και ο καλύτερος δύτης. Λίγοι ξέρουν κ. Τσίπρα ότι το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλάξατε τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα, γιατί έχοντας αποφασίσει να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές θέλατε να έχετε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν δικό σας άνθρωπο. Και σήμερα, στο ίδιο άτομο, δίνετε την ανώτερη πειθαρχική εξουσία και τη δυνατότητα να εγκαλεί Εισαγγελείς. Πουθενά στον ευνομούμενο κόσμο δεν ελέγχονται δικαστικοί λειτουργοί από μονοπρόσωπο όργανο!"
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
32. Μιλώντας για τον επιχειρούμενο "ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο στη Δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση και πολύ συχνά ο ίδιος ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ή απειλεί με επικείμενες δικαστικές ενέργειες. Πράγματα δηλαδή αδιανόητα για μια σοβαρή, ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα. Η λειτουργία της Δικαιοσύνης τελεί υπό στενή κυβερνητική παρακολούθηση. Ιδίως ο χειρισμός ποινικών δικογραφιών, η ανάθεσή τους και σε ποιους εισαγγελικούς λειτουργούς και η κίνησή τους σε όλες τις φάσεις της προδικασίας.
Οι μηχανισμοί πειθαρχικού ελέγχου πολλαπλασιάζονται και κινούνται εντατικά. Βιώνουμε έναν ιδιότυπο εισαγγελικό αυταρχισμό. Για πρώτη φορά υπάρχουν μάλιστα δύο Υπουργοί Δικαιοσύνης, ο Υπουργός και ο αναπληρωτής του για να παρακολουθεί τις κρίσιμες υποθέσεις, αυτές που συνιστούν πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Πού ακούστηκαν ξανά αυτά; Ο αναπληρωτής Υπουργός τάσσεται δημόσια κατά κάποιων και υπέρ κάποιων άλλων εισαγγελικών λειτουργών. Θεωρεί ορθή τη διεξαγωγή κάποιων πειθαρχικών ελέγχων και εσφαλμένη τη διεξαγωγή κάποιων άλλων. Χαρακτηρίζει «δικαστικό πραξικόπημα» συλλήβδην κάθε δικανική κρίση που αποκλίνει από τις προαναγγελίες ή τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.
Και οι πρόσφατες καταγγελίες εγείρουν μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα:
Παρενέβη ο Υπουργός σας στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης;
Ζήτησε από τη συγκεκριμένη Εισαγγελέα Εφετών, όπως η ίδια τον καταγγέλλει και ο ίδιος αποδέχεται ουσιαστικά με την επιστολή του να επιστρέψει τη δικογραφία που της είχε ανατεθεί νόμιμα;
Ας μας πείτε, από ποια διάταξη νόμου επιτρέπονται οι επιβεβαιωμένες επικοινωνίες του;
Με ποια αρμοδιότητα επικοινωνούσε;
Που ακούστηκε αναπληρωτής Υπουργός να αφήνει το γραφείο του και να σπεύδει να παρακολουθήσει κλειστή διάσκεψη δικαστών για να σιγουρευτεί ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Και κάτι τελευταίο. Θεωρείτε σωστό να προΐσταται ενός τόσο ευαίσθητου τομέα ένας άνθρωπος που είχε διατελέσει διοικητής της Ε.Υ.Π.;
Δεν θεωρείτε ότι υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο;"
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
33. Μίλησε για στήσιμο παρακράτους. "Μέχρι χθες στοχοποιούσατε δικαστές. Τώρα στοχοποιείτε και πολιτικούς σας αντιπάλους. Με την ίδια μεθοδολογία. Πως είναι δυνατόν η Κυβερνητική Εκπρόσωπος να υιοθετεί δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν άσχετες συνομιλίες και που δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με την υπόθεση των δημοσιογράφων εκβιαστών; Γιατί εδώ έχει στηθεί μία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών, διαρρέει κάποιο τμήμα τους σε ένα έντυπο και αμέσως μετά έρχεται η κυβέρνηση να αναδείξει το δήθεν θέμα πολιτικά. Στήνετε μεθοδικά ένα παρακράτος και έχετε μετά το θράσος να έρχεστε εδώ και να μιλάτε για διαφάνεια. Θα έπρεπε να ντρέπεστε."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Είπε κι άλλα ο κ.Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για τα πάντα, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών του Πρωθυπουργού.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΝΕΑ !!!
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5346725/mhtsotakhs-o-tsipras-einai-edw-kathgoroymenos/
Μάλιστα, όπως και στην περίπτωση της ομιλίας του Πρωθυπουργού με το ΧΩΝΙ, έτσι και με την ομιλία Μητσοτάκη, τα ΝΕΑ είχαν την ομιλία πριν την εκφώνησή της!!!
ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Συνεχίζουμε σταχυολογώντας από τις ομιλίες άλλων πολιτικών αρχηγών.

Από την ομιλία της Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας Φώφης Γενηματά

34. Αναφορά στη υπόθεση Βατοπαιδίου όπου σαφώς υπονοεί και εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν. "Εμείς, κύριε Τσίπρα, στείλαμε στην Δικαιοσύνη και αυτή την υπόθεση. Μήπως θυμάστε τι κάνατε τότε εσείς και το κόμμα σας, κύριε Τσίπρα; Θα σας πω εγώ. Την πάπια."
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ 

Από την ομιλία του Προέδρου του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη, σταχυολογούμε:

35.  "Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. Ζήτημα είναι αν θα βρεις έναν δύο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν ή που δεν πρόλαβαν να στήσουν, το δικό τους παραμάγαζο μέσα στη Δικαιοσύνη."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

36. Σαφέστατη κατηγορία για διαπλοκή "Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων ‘αγωνιστών’ (πρώτης - δεύτερης και τρίτης γενιάς), ο διορισμός εκδότη εφημερίδας ως συμβούλου της κυρίας Γεροβασίλη, αποκαλύπτει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το πρόβλημά σας, ήταν και είναι ‘η διαπλοκή των άλλων’, και η λύση του είναι η ενίσχυση των σχέσεων διαπλοκής με όσους δηλώνουν πρόθυμοι να σας υπηρετήσουν"
"Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς. Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου"
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. κ. Κουτσούμπας

37. Αναφέρθηκε σε όλο και στενότερη σύνδεση τμημάτων του κρατικού μηχανισμού με συγκεκριμένους ομίλους και απέδωσε πολλές «αποκαλύψεις» για τη δραστηριότητα μιας σειράς κρατικών στελεχών ή επιχειρηματικών ομίλων σε θιγμένα συμφέροντα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ένας βγάζει τα 'βρόμικα' του άλλου στη φόρα, ως μέσο προώθησης των δικών του συμφερόντων».
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΗΠΙΑ ....

Μια αναφορά γενικά στη ομιλία Καμμένου που δεν ξεχνά τον πόνο του για τη Νέα Δημοκρατία που αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει.

38. Ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επικρίνοντας τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του προφυλακισμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, σε μια προσπάθεια να συνδέσει τις δύο υποθέσεις.

«Μας τον έφερε (σ.σ. τον κ. Σαφά) ο Βενιζέλος ως γαμπρό», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος αφήνοντας υπαινιγμούς ότι συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου διατηρούν μετοχές στη Marfin.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

 Και τέλος σε αντίθεση με όλα τα σάιτ που αποφεύγουν και να αναφερθουν στην παραλληρηματική ομιλία Μιχαλολιάκου. Ναί είναι φασίστας και δεν τον πάω μία, αλλά πιστεύω ότι κάποια από αυτά που είπε πρέπει να διερευνηθούν. Και ας μην κάνουν όλοι πως δεν είδαν και δεν άκουσαν.

39. Ευθείες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για την "Υπόθεση της Χρυσής Αυγής" "Πέιτε στον Παναθηναϊκάκια να τους βάλει μέσα"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

40. Σχέσεις της τότε κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ με την "εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" - υπόθεση Μπαλτάκου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

41. Για υποκλοπές βουλευτών!!!  "Μετά παίρνει σειρά ο ΣΥΡΙΖΑ, για την υποθεση στις Σκουριές, όπου υπάρχουν υποκλοπές δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μιλούσαν με αυτούς που είχαν πραγματοποιήσει την επίθεση στις εκεί εγκαταστάσεις"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ 

42. Για κόκκινα δάνεια και θαλασσοδάνεια "υπάρχουν και δάνεια ακόμη και μελών του κοινοβουλίου, ακόμη και μεγαλοδημοσιογράφων"
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ _________________________________________________________________________________
 
Είμαι σίγουρος ότι αν αφιέρωνα περισσότερο χρόνο, ίσως και μάλλον σίγουρα θα έβρισκα και άλλα.  Είναι κουραστικό να επαναλάβω ερωτήματα του στυλ "ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;" ή "οι Εισαγγελείς δεν παρακολουθούν Βουλή;".

Για μένα είναι σαφές. 

Η ευθύνη είναι ΟΛΩΝ ΜΑΣ και του ΚΑΘΕΝΑ ξεχωριστά. 

  • Εμείς είμαστε αυτοί που έχουν επιτρέψει να συμβαίνουν αυτά.
  • Εμείς είμαστε αυτοί που στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε τις πράξεις τους.
  • Εμείς είμαστε αυτοί που ευτελίζουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας, την ΙΣΤΟΡΙΑ μας και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ανεχόμενοι την ύπαρξη όλων αυτών των .....  στη Βουλή (αν γράψω για παράδειγμα ... απατεώνων του Κοινού Ποινικού Δικαίου μπορεί και να δεχθώ και μηνύσεις).
  • Μαζί φάγαμε και μαζί τρώμε τα περιττώματα που επιμένουν να μας σερβίρουν  
 Και αφού μας φλόμωσαν στο ΨΕΜΑ, 
αφού πλέον μας έχουν ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε,
αφού μας έχουν ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ, να ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ, να ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και να ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ,
τουλάχιστον ως ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ας ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ και ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

bsgreeks.blogspot.com