Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κώστας Καραπαναγιωτίδης ... τους πονάει ο Σαββίδης

«Με το άρθρο του με έκανε να σκεφτώ ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, άρχισε να τσακίζει δραματικά, ακόμη και κάποιους, που μέχρι πρόσφατα έδειχναν “αδιάβλητες” προσωπικότητες…» σημειώνει σε δήλωση του ο πρ. νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης για τον κ Ανδριανόπουλο. Ο πρώην αιρετός της Β. Ελλάδας και νυν επιχειρηματίας -που συνδέεται φιλικά με τον ομογενή ποντιακής καταγωγής- μιλάει για την προσφορά του κ Σαββίδη όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην οικονομία της χώρας. Αναλυτικά η δήλωση του κ Καραπαναγιωτίδη:

«Τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, κάποτε τον θαύμαζα για τις ιδέες, για τα πιστεύω του και τον είχα σε υπόληψη, κόντρα στους τόσους άλλους που μάλλον τον έβλεπαν ανέκαθεν ως “αεριτζή” και ως σπεσιαλίστα… ΟΦΑ. Ούτε με ενοχλούσε που ήταν Ολυμπιακός.  Διαβάζοντας όμως στο πρόσφατο άρθρο του, τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να υποστηρίξει την ομάδα του, στρεφόμενος κατά του Ιβάν Σαββίδη, μάλλον στενοχωρήθηκα. Όχι μόνο για όσα άδικα, μικρόψυχα και αστοιχείωτα έγραψε. Αλλά επειδή μ” έκανε να σκεφτώ ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, άρχισε να τσακίζει δραματικά, ακόμη και κάποιους, που μέχρι πρόσφατα έδειχναν “αδιάβλητες” προσωπικότητες. Κι αν κάποιος φτάσει σε μια τέτοια απόγνωση, τότε ο ρόλος του αυλικού, ίσως του προσφέρει μια σανίδα επιβίωσης. Αναρωτιέσαι βέβαια εάν πρέπει να θυμώνεις με ανθρώπους που βιώνουν τέτοια κατάσταση ή εάν πρέπει απλώς να τους δικαιολογείς, επειδή είναι για λύπηση. 

 Δεν μου διέφυγε επίσης και μια αντίστοιχη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία αναφερόμενη πάλι στον Ιβάν Σαββίδη, κάνει λόγο για τη “χώρα που τον φιλοξενεί”. Εάν θελήσω να “πέσω” σε επίπεδα “Ανδριανόπουλου”, τότε θα μπορούσα να επικαλεστώ την ταινία “Καλώς ήλθε το δολάριο” και να απαντήσω: “Κοίτα ποιοί μιλούν…” Δεν θα το κάνω όμως, διότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι από εκείνους τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ που χρειάζονται “Ανδριανόπουλους”.

Ο Ιβαν Σαββίδης είναι ένας καταξιωμένος Έλληνας της Ομογένειας. Που επενδύει στην Ελλάδα, που δίνει δουλειά στον κόσμο, που πληρώνει τα χρέη, τις υποχρεώσεις και τους φόρους των επιχειρήσεών του. Που φέρνει στην Ελλάδα από έξω και δεν “τα βγάζει” στο εξωτερικό. Που δημιουργεί και προσπαθεί, νόμιμα, με διαφάνεια, αλλά και με ρίσκο, εν γνώση του ότι συχνά άλλες είναι οι προϋποθέσεις της “επιτυχίας” σ΄αυτή τη χώρα. Προϋποθέσεις που γνωρίζουν καλά και τις εφαρμόζουν άριστα, κάποιοι που κατάντησαν την Ελλάδα τσιφλίκι τους. Πόνεσε όντως αυτή η απρέπεια σε βάρος του Έλληνα Ιβάν Σαββίδη. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός τους, μήπως και απαλύνουν κάπως, τον μεγαλύτερο πόνο που τους προκαλεί ο ίδιος ο Σαββίδης. Δυστυχώς όμως για αυτούς, είναι ακόμη στα “επίκαιρα”, για το έργο που θα δουν προσεχώς»

Πηγή:  karfitsa.gr