Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

«Σολωμέ - Αναστάση, το οδόφραγμα θα σπάσει»


Η δολοφονία Ισαάκ
Η τουρκική βαρβαρότητα έδειξε το χειρότερό της πρόσωπο, καθώς ομάδες Γκρίζων Λύκων σκότωσαν από το ξύλο τον Τάσο Ισαάκ, ένα μόλις μήνα προτού η σύζυγός του φέρει στον κόσμο την κόρη του, που έλαβε το όνομα Αναστασία, ως τιμή στον ηρωομάρτυρα πατέρα της. Επικεφαλής των τουρκικών ομάδων κρούσης ήταν ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Κύπρο Μεχμέτ Αρσλάν.

Όταν αργότερα μαθεύτηκαν τα νέα, οι αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν την πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια της άνανδρης δολοφονίας του Ισαάκ στην επιφάνεια: Τα είχε βάλει με τους Γκρίζους Λύκους, όταν αντιλήφθηκε ότι προσπαθούσαν να σκοτώσουν άλλον μοτοσικλετιστή και ουσιαστικά έσωσε το συναγωνιστή του με τη ζωή του.

Η δολοφονία Σολωμού
Η Κύπρος πάγωσε στο άκουσμα της είδησης. Η θυσία του Τάσου Ισαάκ, αντί να τρομάξει τον κόσμο, όπως, ίσως, να ήλπιζαν οι Τούρκοι, τον εξόργισε. Κάποιοι μιλούσαν για εκδίκηση. Το πλήθος, όμως, ήθελε απλά να εναποθέσει λίγα λουλούδια στον τόπο δολοφονίας του, να στολίσει τη γη που ποτίστηκε με το τίμιο αίμα του. Έτσι, μετά την κηδεία του, ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς τα εκεί.

Κάποιος, προσπερνώντας τα μπλόκα που είχαν στηθεί, βρέθηκε απέναντι από την τουρκική σημαία, το σύμβολο των δεινών του λαού μας. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ανέβηκε στον ιστό, με σκοπό να την κατεβάσει. Ο Κενάν Ακίν πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 26χρονο Σολωμό Σολωμού, συγγενή του Τάσου Ισαάκ, στέλνοντάς τον σε περίοπτη θέση, πλάι στους υπόλοιπους ανδρειωμένους Έλληνες της Ιστορίας. Οι τουρκικές ομάδες συνέχισαν να πυροβολούν κατά το δοκούν, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους παρόντες.

Αναδημοσίευση από ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ