Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση του ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή. Επεισόδια και συγκρούσεις με την Αστυνομία.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ, 24 Ιουλίου 2016

Με μικρή συμμετοχή της μειονότητας και με αρκετούς μεταφερόμενους αλλά και εκβιαζόμενους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημιζόμενη συγκέντρωση και πορεία του τουρκόφρονου εθνικιστικού ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) στην Κομοτηνή την Κυριακή 24 Ιουλίου.
 Όπως αναφέρει «Η Φωνή της Ροδόπης» η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα παλιά κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Βασ. Παύλου στο κέντρο της πόλης, ενώ η πορεία παρουσία 800-1000 περίπου διαδηλωτών κατευθύνθηκε μέσω της Χαρ. Τρικούπη στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης όπου και αναγνώστηκαν στην ελληνική από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Οζάν Αχμέτογλου, τα αιτήματα του ΚΙΕΦ.

Μετά την ανάγνωση των αιτημάτων οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στα μουσουλμανικά νεκροταφεία όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 21 έτη από το θάνατο του ιδρυτή του κόμματος, Αχμέτ Σαδίκ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Αντισυγκέντρωση ενάντια στην πορεία των τουρκόφρονων με συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη», πραγματοποίησαν διαδηλωτές στην Κομοτηνή ενώ σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι τουρκόφρονοι με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθήσουν με ρίψη δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού αλλά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

 Πηγή: tribune.gr
 bsgreeks.blogspot.gr