Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Εκατοντάδες απολύσεων και στον ιδιωτικό τομέα ... λόγω πραξικοπήματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 26 Ιουλίου 2016

Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μεγάλες τουρκικές εταιρείες, απολύονται με αφορμή το πραξικόπημα.
Η Turkish Airlines σέρνει το χορό των απολύσεων στην Τουρκία
 Σε μια χώρα, όπου τα εργατικά δικαιώματα, είναι ούτως ή άλλως σε μόνιμη αμφισβήτηση, ακόμη και μια απόπειρα πραξικοπήματος, αξιοποιείται από μεγάλες τουρκικές εταιρείες ως ευκαιρία απολύσεων.

Το χορό των απολύσεων σέρνει, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας η Turkish Airlines που έχει ήδη απολύσει 211 εργαζομένους, ΄συμπεριλαμβανομένου ενός αναπληρωτή γενικό διευθυντή και πληρωμάτων.

Για τους απολυμένους της εταιρείας, έχουν εκφραστεί υπόνοιες, ότι διατηρούν διασυνδέσεις με το κίνημα του Φετχουλάχ Γκιουλέν που σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή κρύβεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σε απολύσεις έχει προχωρήσει και έταιρη αεροπορική εταιρεία, η Anadolu Jet, που απέλυσε τον επικεφαλής της, μαζί με τρεις Προέδρους, δύο αντιπροέδρους, 15 πιλότους, καθώς και προσωπικό από τα πληρώματα καμπίνας.

Άλλη μια εταιρεία που προχώρησε σε απολύσεις, είναι η Türk Telekom που σε συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας έχει απολύσει 198 άτομα από τις 22 Ιουλίου. Κάποιοι από τους διευθυντές της, έχουν κληθεί να καταθέσουν σε ανακριτικές αρχές σύμφωνα με το Ρώυτερς.

Αντίστοιχες απολύσεις παρατηρούνται και σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες που βρήκαν την ευκαιρία να παραβιάσουν δικαιώματα εργαζομένων για άλλη μια φορά.

πληροφορίες από HURRIYET
bsgreeks.blogspot.gr