Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η Ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ, 10 Ιουλίου

Ιδιαίτερα συγκινητική η ομιλία του Προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη, στα εγκαίνια του Μνημείου για την Ελληνική Λεγεώνα στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

O Ιβάν Σαββίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ιστορικό Παύλο Καρολίδη "Η Ρωσία ξεκίνησε τον Κριμαϊκό Πόλεμο χωρίς κανένα σύμμαχο, εκτός από τη μικρή Ελλάδα, όχι το Βασίλειο της Ελλάδας, αλλά τον ελληνικό λαό σε όλο τον κόσμο".

Ο Ιβάν Σαββίδης, διάβασε στους παρευρισκόμενους την ομιλία του Ταγματάρχη Αριστείδη Χρυσοβέργη, Διοικητή της Ελληνικής Λεγεώνας του Αυτοκράτορα Νικολάου Ι, πριν την επίθεση τη νύχτα της 10ης προς 11η Μαρτίου 1855 στη Σεβαστούπολη.

" Έλληνες! Σας θυμίζω, ότι εμείς, οι λίγοι εθελοντές, εκπροσωπούμε εδώ την Ελλάδα και ολόκληρο το ελληνικό έθνος, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ρώσων αδελφών μας.
Μη ξεχνάτε, ότι εμείς είμαστε παιδιά ενδόξων πατέρων, τα κατορθώματα των οποίων στο όνομα της αναγέννησης του έθνους μας, θαύμασε ολόκληρη η Ευρώπη και ολόκληρος ο Χριστιανικός κόσμος.
Μη ξεχνάτε, εκτός αυτού, ότι οι πατέρες των πατέρων μας, έχυσαν σε αυτά τα μέρη το δικό τους αίμα, και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους μιμηθούμε, όπως το επιβάλλει η τιμή του έθνους μας.
Ζήτω η Ελλάδα!
Ζήτω ο Αυτοκράτωρ ο προστάτης της Ορθοδοξίας!
Η πατρίδα μας κοιτάζει γενναίοι εθελοντές ..
Εμπρός! Ο Θεός είναι μαζί μας! "


Μετά τη λέξη της τελετής ο Ιβάν Σαββίδης, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Πανόραμα της Άμυνας της Σεβαστούπολης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Sandro Kiriak:
 bsgreeks.blogspot.gr