Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Και πάλι κλειστή η Παναγία Σουμελά, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021. Ανησυχία για τις ανεξέλεγκτες εργασίες.

 Δεν πρόλαβε ν ανοίξει στο κοινό η Παναγία Σουμελά και ξανακλείνει και πάλι. Αυτό ανακοινώνει το Υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας. 

Το Μοναστήρι, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό ως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν εργασίες υποστήριξης, αλλά και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του μεταλλικού διχτύου που συγκρατεί το βράχο.

Να θυμίσουμε πως το Μοναστήρι άνοιξε και πάλι μετά από τρία περίπου χρόνια στις 29 Ιουλίου  σε μια από κοινού τελετή φιέστα "εγκαινίων" με την Αγία Σοφία. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε δώσει τότε την εντολή online για να κοπεί η κορδέλα.  

Ως Black Sea News, έχουμε εκφράσει άπειρες φορές μέχρι τώρα τις ανησυχίες μας για την κατάσταση της Μονής. Κατάσταση που κατά την άποψή μας οφείλεται στην κατασκευή χιονοδρομικού κέντρου στην πίσω πλευρά του Μοναστηριού. Οι διελεύσεις βαρέων μηχανημάτων. οι διανοίξεις των δρόμων έχουν επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση. 

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν ευρέως στην περιοχή, το χιονοδρομικό κέντρο που κατασκεπάζεται, είναι ιδιοκτησίας του γνωστού πλέον και από άλλα σκάνδαλα, γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ.

Επισημαίνουμε ότι η Μονή με αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις χάνει το χαρακτήρα της, ενώ εμφανής είναι και η καταστροφή που συντελείται στο φυσικό περιβάλλον με την κοπή δένδρων.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και χτυπάμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου!!!

BSGREEKS