Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε αλβανικές κορώνες περί τσάμηδων.

ΑΘΗΝΑ, 05 Ιουνίου 2016

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε χθες στις προκλητικές δηλώσεις της Αλβανικής ηγεσίας, που επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το ανύπαρκτο θέμα των τσάμηδων. Παράλληλα θέτει για άλλη μια φορά το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με απαράδεκτες δηλώσεις αλβανικής πολιτικής ηγεσίας

 H Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Ο απαιτούμενος πολιτικός πολιτισμός μεταξύ γειτόνων προϋποθέτει σοβαρότητα, σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της ιστορίας και όραμα για σχέσεις που δεν θα επηρεάζονται, βέβαια, από την κατάφωρη, ηθελημένη ή μη, διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας αλλά θα βασίζονται στην οικοδόμηση επάνω σε ισχυρά θεμέλια ενός μέλλοντος που θα διασφαλίζει ουσιαστική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλει στη σταθερότητα και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

bsgreeks.blogspot.gr
 από mfa.gr