Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Nεοελληνικής γλώσσας με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ποντιακής Νεολαίας και του ΑΠΘ.Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας και του ΑΠΘ.

Η Παγκόσμια  Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2016 διοργανώνεται από την
Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Στην Ολυμπιάδα, η οποία τελεί
υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές και νέοι που κατοικούν εκτός Ελλάδας και δεν έχουν ζήσει περισσότερο από τρεις μήνες (αθροιστικά) στην Ελλάδα. Γενικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

Στο 1ο στάδιο οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας
εξετάσεις σε θέματα που έχουν προετοιμαστεί από το Σχολείο Νέας Ελληνικής
Γλώσσας του ΑΠΘ. Οι εξετάσεις θα γίνουν σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Γεωργίας, Αρμενίας,
Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβίας.
Συγκεκριμένα, η πρώτη εξέταση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα αύριο, Πέμπτη 26
Μαΐου 2016, στην Αρμενία, στην Ουκρανία, στη Μολδαβία και στο Αζερμπαϊτζάν.

 Στη συνέχεια, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3/6/2016 στις ΗΠΑ, στις 13/6/2016, στη Ρωσία και τη Γεωργία και τον Ιούλιο του 2016 στην Αυστραλία, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το 2ο και τελικό στάδιο θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθούν οι
επικρατέστεροι υποψήφιοι από όλες τις παραπάνω χώρες. Το διάστημα 24 με 31 Αυγούστου 2016 οι φιναλίστ θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής και το διάστημα 1 - 3 Σεπτεμβρίου 2016 θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την τελική δοκιμασία.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Εναρκτήρια Εκδήλωση για την Ολυμπιάδα στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και αμέσως μετά οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν προκειμένου να αναδειχθούν οι 3 νικητές. 

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, η Τελετή Λήξης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας 2016.

Αύριο Πέμπτη 26 Μαίου ξεκινούν οπι εξετάσεις για το πρώτο στάδιο της Ολυμπιάδας στη:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ. 'Ωρα 12:00 στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μολδαβίας στο Κισινάου

 ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ. Ώρα 12:00 στο Σλαβικό Πανεπιστήμιο του Μπακού
ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ώρα 12:00 στο Κρατικό πανεπιστήμιο ΜαριούποληςΑΡΜΕΝΙΑ. Ώρα 12:00 στο Κρατικό Πανεπιστήμιο ΕρεβάνΓΕΩΡΓΙΑ. Ώρα 12:00 στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Τιφλίδας
bsgreeks.blogspot.gr