Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Νέος Aμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα ο Τζέφρεϋ Πύατ, νύν Πρέσβης στο Κίεβο!!!


Ενας έμπειρος αλλά και σκληρός διπλωμάτης επελέγη από το Στέητ Ντηπάρτμεντ ως ο επόμενος Aμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα. Πρόκειται γιά τον Τζέφρεϋ Πύατ ο οποίος είναι σήμερα πρέσβης στην Ουκρανία.

Ο κ. Πύατ έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συνομιλίας που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ κ. Βικτόρια Νούλαντ κατά την διάρκεια της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Ιανουάριο του 2014. Η συνομιλία είχε υποκλαπεί και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο κ. Πύατ είναι διπλωμάτης καριέρας και διατηρεί στενές σχέσεις με την κ. Νούλαντ η οποία έχει εδώ και καιρό την ευθύνη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γιά την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη στείλει τα σχετικά έγγραφα στην ελληνική κυβέρνηση και ζητά την συμφωνία της προκειμένου να έλθει στην Αθήνα ο κ. Πύατ.

Στη φώτο, με την υφυπουργό Εξωτερικών (ευρωπαϊκές υποθέσεις) Βικτώρια Νούλαντ, στην πλατεία Μαϊντάν (Κίεβο) να στηρίζουν τους διαδηλωτές. Από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις πρέσβης και υφυπουργός Εξωτερικών να παίρνουν τόσο ανοικτά το μέρος διαδηλωτών.  Ενδιαφέρον θα χει πάντως να δούμε ποιον θα στείλουν στην Ουκρανία. Ο νέος πρέσβης πάντως, είναι, φαίνεται, το "δωράκι" των αμερικάνων προς τον Πούτιν που έρχεται στις 28 Μαίου στην Αθήνα.

bsgreeks.blogspot.gr
από kathimerini.gr