Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νόμπελ Οικονομίας στον Χριστόφορο Πισσαρίδη

Ο διεθνώς καταξιωμένος Καθηγητής Οικονομικών Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι μεταξύ των τριών επιστημόνων στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2010.

Όπως ανακοίνωσε από τη Στοκχόλμη η Επιτροπή απονομής των Νόμπελ, το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2010 λαμβάνουν οι Αμερικανοί Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν και ο Βρετανός κυπριακής καταγωγής Χριστόφορος Πισσαρίδης για μια μέθοδο ανάλυσης των αγορών.

Συγκεκριμένα τιμούνται για την εργασία τους, η οποία μπορεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η ανεργία, η διάθεση θέσεων εργασίας και οι μισθοί επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις στην αγορά και τις πολιτικές επιλογές.

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε ότι το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ), απονέμεται στους Πίτερ Ντάιμοντ, Ντέιλ Μόρτενσεν και Χριστόφορο Πισσαρίδη σε αναγνώριση για μια μέθοδο ανάλυσης των αγορών που ανέπτυξαν και η οποία αφορά στις δυσκολίες εναρμόνισης προσφοράς και ζήτησης ιδιαίτερα για την απασχόληση.