Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επίσημη Επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ στην Κύπρο

Στην Κύπρο βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, τον κ. Μεντβέντεβ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις 09:45, ο Ρώσος πρόεδρος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Μεντβέντεβ επιθεώρησε άγημα της Εθνικής Φρουράς, κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών και οι δύο πρόεδροι μετέβησαν στο προεδρικό γραφείο, όπου στις 10:00 είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση.

Ακολούθησαν επίσημες συνομιλίες και η υπογραφή Σχέδιου Δράσης και 13 διμερών συμφωνιών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Επίσης, τέλεσε τα εγκαίνια της Εμπορικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Μεντβέντεφ, μετά το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος αναχώρησε από την Κύπρο.