Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

What a Wonderful World!!! Η Ουκρανία, οι δυτικές αρχές και αξίες, η Δημοκρατία και άλλα ευφυολογήματα.

Του Θράσου Ευτυχίδη

Θα θυμάστε όλοι πως ξεκίνησε η Ουκρανική κρίση. Η δύση και οι ΗΠΑ στράφηκαν ενάντια στον διεφθαρμένο (αυτό είναι πραγματικότητα) και «φιλορώσο» Πρόεδρο Γιανουκόβιτς και υποστήριξαν τις διαδηλώσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του.

Οι διαδηλώσεις βέβαια ξέσπασαν με αφορμή την άρνησή του να υπογράψει την Συνθήκη Σύνδεσης με την ΕΕ. Και ίσως δικαιολογημένα .. διαβάστε το κείμενο της Συνθήκης και ίσως καταλάβετε. Κατά ένα περίεργο τρόπο όσο την διαπραγματευόταν κανένας δεν είχε προσέξει πόσο διεφθαρμένος ήταν.

Ο Γιανουκόβιτς έφυγε κυνηγημένος στη Ρωσία και η δύση, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. στήριξαν την προσωρινή κυβέρνηση που ήταν ένα συνονθύλευμα φιλοευρωπαϊκών εθνικιστικών μέχρι και φασιστικών κομμάτων (κανένας δεν το παρατήρησε) μέχρι τις εκλογές. Τον Μάιο του 2014 βρήκαν τον επόμενο αδιάφθορο Πρόεδρο και υπάκουο συνομιλητή (συμφοιτητή μου) κ. Πετρό Παρασένκο. Νομιμοποίησαν την ανατροπή δια εκλογών, στις οποίες δε συμμετείχαν φυσικά οι περιοχές στα ανατολικά που αποσχίσθηκαν. Έστω κι έτσι.

Ο εκλεκτός πλέον (αδιάφθορος) Πρόεδρος της Δύσης και των ΗΠΑ κ. Παρασένκο, έκανε αυτό για το οποίο επελέγη για να γίνει Πρόεδρος της Ουκρανίας. Επιβεβαίωσε τους δεσμούς της Ουκρανίας με τη δύση της ΗΠΑ και την Ε.Ε. ανάπτυξε τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ. Εισέπραξε ένα πακτωλό οικονομικής βοήθειας (sic), εξοπλισμό κλπ κλπ.

Η Ε.Ε. για να τον ανταμείψει μάλιστα για τις προσπάθειες του, παρέχοντας του και εκλογική στήριξη, παραχώρησαν στην Ουκρανία την κατάργηση της βίζας. Οι Ουκρανοί πλέον μπορούν να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. χωρίς βίζα σε αντίθεση για παράδειγμα με τους κακούς Ρώσους που δε φτάσανε το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης και Δημοκρατίας της Ουκρανίας.

Οι Αμερικανοί έβαλαν πλάτη και αυτοί, με κάτι τεράστιες βοήθειες στα εξοπλιστικά με κάτι στρατιές «συμβούλων» σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος από τη Δημοκρατία, την καταπολέμηση της διαφθοράς, ως το στρατό. Στη διάρκεια της θητείας του ουσιαστικά διαλύθηκε το «Κόμμα των Περιφερειών» του πρώην Προέδου, Γιανουκόβιτς. Είχαμε βέβαια κάποιες περίεργες εξαφανίσεις, κάτι αυτοκτονίες, κάτι δολοφονικές ενέργειες σε βάρος στελεχών του, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε η Δημοκρατία απαιτεί θυσίες … σ αυτή την περίπτωση των πολιτικών αντιπάλων.

Λέγεται (αλλά όποιος θέλει το πιστεύει αυτό) ότι ήταν ειδικά οι Αμερικανοί που  πίεσαν και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για να γίνει πράξη, το άλλο μεγάλο επίτευγμα της Προεδρικής θητείας του Παρασένκο, αυτό της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας, με τις γνωστές συνέπειες.

Φυσικά ο Ουκρανικός λαός που έβλεπε και διαπίστωνε με τα ίδια του τα μάτια αυτή τη φοβερή ανάπτυξη της Δημοκρατίας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, παρά τα καθρεφτάκια της κατάργησης της βίζας και της Αυτοκεφαλίας, στις εκλογές του Απριλίου του 2019, ψήφισε τον νυν Πρόεδρο Ζελένσκι που εκλέχθηκε με την υπόσχεση να σταματήσει τον πόλεμο. Άλλο ζήτημα το που το πήγε.

Αλλά ας επικεντρωθούμε λιγάκι στον Παρασένκο … Αυτός λοιπόν ο αδιάφθορος Πρόεδρος, ο εκλεκτός της Δύσης, κατηγορείται σήμερα από την Ουκρανική Δικαιοσύνη για Προδοσία και Διαφθορά. Απίστευτο. Τον τελευταίο χρόνο ο Γεν. Εισαγγελέας της Ουκρανίας και όχι κάποιας άλλης χώρας  ασχολήθηκε με τουλάχιστον 17 καταγγελίες – υποθέσεις εναντίον.

Τι φέρεται ότι έκανε λοιπόν ο πρώην Πρόεδρος. Φέρεται ότι σε συνεργασία με ένα από τους μεγαλύτερους ολιγάρχες της χώρας τον Ρενάτ Αχμέτοφ, (ιδιοκτήτη πολλών ανθρακωρυχείων και όχι μόνο, στις αποσχισθείσες περιοχές, την περίοδο 2014 – 15, την περίοδο δηλαδή που μαίνονταν οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, αγόραζε από τους άλλους αδιάφθορους πατριώτες, τους αυτονομιστές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ τεράστιες ποσότητες άνθρακα που αφού βαφτίζονταν Ολλανδικός πουλιόνταν στην αγορά της Ουκρανίας αποφέροντας φυσικά τεράστια κέρδη στον ίδιο, αλλά και χρηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τους αυτονομιστές. Υπέροχος κόσμος, αγγελικά πλασμένος.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η πολιτισμένη δύση τηρούν σιγή ιχθύος. Η Δημοκρατία πάνω απ όλα, άλλωστε. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις μεταξύ άλλων σε δύο βουλευτές της Ουκρανικής αντιπολίτευσης!!! με τη δικαιολογία της υποστήριξης ρωσικών θέσεων!!!. ΟΧΙ η Ουκρανική Δημοκρατία δεν αντέδρασε επίσημα ενάντια στις ΗΠΑ.

What a wonderful world…. 

bsgreeks.blogspot.com