Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν την γραπτή τους απάντηση στη Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας

ΜΟΣΧΑ, 26 Ιανουαρίου 2022

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν παρέδωσε χθες Τετάρτη, σε συνάντηση με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο τη γραπτή απάντηση της Ουάσιγκτον στο ρωσικό σχέδιο διμερούς συνθήκης για εγγυήσεις ασφαλείας.


«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής παρέδωσε τη γραπτή απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχέδιο διμερούς συνθήκης για τις εγγυήσεις ασφαλείας που είχε παρουσιάσει προηγουμένως η ρωσική πλευρά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε τη μετάδοση της γραπτής απάντησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Πρέσβη των ΗΠΑ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν επισκέφθηκε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν γραπτή απάντηση στη Ρωσία αναφέρθηκε νωρίτερα στο Twitter από τη δημοσιογράφο του Bloomberg, Τζένιφερ Τζέικομπς. «Η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ στη Ρωσία έχει ήδη παραδοθεί», έγραψε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε κυβερνητική ώρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας της Κρατικής Δούμας, είπε ότι η Ρωσία δεν θα δημοσιεύσει την απάντηση των ΗΠΑ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας εάν ζητηθεί από τις ΗΠΑ. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ουσία και το περιεχόμενο της αντίδρασης της Ουάσιγκτον θα μεταδοθεί στο κοινό.

Πηγή: TASS