Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Την πρώτη παραβίαση της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Επιθετικές ενέργειες των Αζέρων στο Νότο.

Μόσχα, 12 Δεκεμβρίου 2020

Η κατάπαυση του πυρός παραβιάστηκε για πρώτη φορά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά το τέλος των εχθροπραξιών και την έναρξη της ρωσικής ειρηνευτικής επιχείρησης στην περιοχή. Αυτό αναφέρεται στο δελτίο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύθηκε σήμερα Σάββατο.


"Το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα, συνεχίζει να εκτελεί καθήκοντα στην επικράτεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σε είκοσι τρεις θέσεις παρατήρησης, οι Ρώσοι ειρηνευτές παρακολουθούν όλο το εικοσιτετράωρο την κατάσταση και τον έλεγχο της τήρησης του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός. Στις 11 Δεκεμβρίου, καταγράφηκε μια περίπτωση παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή του Hadrut". αναφέρεται στο Δελτίο του Υπουργείου. 

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας

Νωρίτερα σήμερα και το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωνε την παραβίαση της εκεχειρίας και επιθετικές κινήσεις του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν στα νότια του Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

"Στις 12 Δεκεμβρίου, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν επανέλαβε επιθετικές ενέργειες προς τους οικισμούς Khin Taglar και Khtsaberd της Δημοκρατίας του Artsakh. Ο αμυντικός στρατός λαμβάνει τις κατάλληλες ενέργειες" αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Πηγή: TASS