Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο Οργανωμένος Ποντιακός χώρος, ο Φίλης, και οι σύγχρονοι Ποντιομάχοι ...

Όλο αυτό το διάστημα, απέφυγα να πάρω θέση στο ζήτημα που ξαφνικά δημιουργήθηκε και αφορά άρθρο του νυν Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη και τότε δημοσιογράφου στην "ΑΥΓΗ" στις 20.08.2014 !!! με τον τίτλο "Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία"".
Δεν θέλω να μείνω στην τότε εκφρασμένη θέση του δημοσιογράφου Φίλη με την οποία σαφώς και διαφωνώ. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι τον καιρό εκείνο δεν θυμάμαι να υπήρξε τέτοια αντίδραση ή μάλλον για να ακριβολογώ δεν υπήρχε καμία αντίδραση. Βέβαια τότε το θέμα για να χρησιμοποιήσουμε μια λαϊκή έκφραση απλά δεν πουλούσε. Σιγά μην καταδεχθεί ο Οργανωμένος Ποντιακός χώρος να ασχοληθεί με ένα δημοσιογράφο της Αυγής. 
Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα όταν ένας Βουλευτής Ποντιακής καταγωγής της Νέας Δημοκρατίας (τυχαία ... δε νομίζω), μάλλον φανατικός αναγνώστης της Αυγής (επίσης δε νομίζω) ανακαλύπτει το άρθρο και καταθέτει επερώτηση στη Βουλή!!! 
Ακολουθούν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων. Κάθε σοβαρός Ποντιακός φορέας, μικρός ή μεγάλος, θεωρεί ότι θα πρέπει να επιδείξει την ετεροχρονισμένη πατριωτική του ευαισθησία και να ζητήσει να παραιτηθεί ο Υπουργός πλέον και όχι δημοσιογράφος Φίλης. Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι στο χαρτοπόλεμο δε μας πιάνει κανείς. 
Παράλληλα εντελώς τυχαία πάντα και εργολαβικά αναλαμβάνουν την υπεράσπιση των Δικαίων των Ποντίων εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές, πολιτευτές αλλά και υποψήφιοι αρχηγοί θυμούνται ξαφνικά ότι υπάρχουμε και κατακεραυνώνουν τον αρνητή ..
Κάπου εδώ θεωρώ καλό να σταματήσω την εξιστόρηση των ηρωικών αγώνων ...
Με ενοχλούν όμως και δεν το κρύβω κάποια ζητήματα και πραγματικά θα ήθελα να επικεντρώσω σε αυτά.
1. Με ενοχλεί ο ίδιος ο Φίλης. Άσχετα με το ποιοί γράφουν τις ανακοινώσεις εναντίον του, επιμένει να τους αγνοεί και να μη δίνει μια δημόσια απάντηση. Μα καλά τόσο λίγοι (όχι αριθμητικά) είμαστε ώστε να απαξιώνει και να μας απαντήσει; Δε θεωρώ απάντηση την αναφορά σε επιτροπή της Βουλής.
2. Με ενοχλεί που ο οργανωμένος Ποντιακός χώρος προστρέχει να ζητήσει υποστήριξη μόνο από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας !!! Μου δημιουργείται ένα ερώτημα ... Μα καλά δεν υπάρχουν Πόντιοι Βουλευτές και Υπουργοί στον ΣΥΡΙΖΑ; Ασπάζονται όλοι τις απόψεις Φίλη; 
3. Με ενοχλούν οι όψιμοι υπερασπιστές του Ποντιακού Ελληνισμού. Θέλω να ρωτήσω; Δεν είναι οι ίδιοι που έκοψαν τις συντάξεις πείνας και καταδικάζουν σε θάνατο δια ασιτίας χιλιάδες υπέργηρους πόντιους τρίτης ηλικίας; Δεν είδα να αντιδρά κανείς απέναντι σε αυτό... τουλάχιστον όχι με τέτοια ένταση.
4. Με ενοχλεί αυτός ο λεγόμενος "οργανωμένος Ποντιακός χώρος" που βολεύεται σε αναφορές 10 σειρών στα σχολικά βιβλία μιας ιστορίας χιλιάδων χρόνων, που εκστασιάζεται από την αλλαγή της Προεδρικής φοράς ΜΙΑ φορά το χρόνο με Πόντιους Εύζωνους, που βολεύεται και σκύβει αντί να διεκδικεί σοβαρά. Που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε τέτοια περίσταση ως ευκαιρία παζαρέματος αλλά και δημοσίων σχέσεων. Που είναι καλός δυστυχώς μόνο για τα πανηγύρια..

Λοιπόν αγαπητοί Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι, Υπουργοί, Βουλευτές Πολιτευτές, Πρόεδροι και Στελέχη Ομοσπονδιών, Σωματείων, Παγκόσμιων οργάνων κλπ, εμείς οι Πόντιοι αποτελούμε το 30% του πληθυσμού αυτής της Ελλάδας, αλλά και της άλλης οικουμενικής Ελλάδας. Γύρω στα 6 εκ. σε όλο τον κόσμο. Ζήτημα αν 2% ασχολείται σήμερα με αυτό που λέγεται οργανωμένος Ποντιακός χώρος.
Θεωρώ ότι είναι κρίμα και άδικο για την Αξιοπρέπεια, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας, τη δυναμική που εκφράζουμε, αλλά και την πίκρα και τον πόνο που κουβαλάμε στα γονίδιά μας να ανεχόμαστε να μας υποτιμάτε και να μας ξεφτιλίζετε με αυτό τον τρόπο.  
Τουλάχιστον σταματήστε όλοι να λέτε ότι εκπροσωπείται όλους τους Πόντιους. Παίξτε μόνοι σας και καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός ...

                                                                           Ο εκ Βαρενού Τραπεζούντος 
                                                                                        Θρασύβουλος