Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στους Βουλιαράτες ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης

Βουλιαράτες, 28 Οκτωβρίου 2020


 Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες παραβρέθηκε ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Αλβανία, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και εκπρόσωποι της μειονότητας.

Στο νεκροταφείο της Κλεισούρας τον τελευταίο χρόνο έχουν μεταφερθεί και ενταφιαστεί τα οστά εκατοντάδων στρατιωτών από το πεδίο στο Ντραγκότι. Η αναζήτηση οστών πεσόντων στην Αλβανία συνεχίζεται στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί.

Στους Βουλιαράτες βρίσκονται ενταφιασμένοι 57 στρατιώτες ενώ πριν ενάμισι χρόνο είχαν μεταφερθεί τα οστά άλλων είκοσι.


Στο στρατιωτικό νεκροταφείο ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα
, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου όταν πυροβολήθηκε από δυνάμεις της Renea, λίγο έξω από το χωριό.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στην ελληνική μειονότητα μετέφερε το μήνυμα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού «μήνυμα υποστήριξης και υπενθύμισης ότι δεν είστε μόνοι» όπως είπε.

«Είναι δύσκολο να βρεις λέξεις για να περιγράψεις τα συναισθήματα όταν επισκέπτεσαι αυτόν τον ιερό τόπο. Εδώ οι στρατιώτες μας πολέμησαν. Ήταν άνθρωποι που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Να είστε περήφανοι που ζείτε σ’ αυτόν τον τόπο, υπερασπιστές αξιών που κληροδότησε η πατρίδα μας», ανέφερε.

Source: protothema.gr